01:00

Sådan ser Subway Surfers ud, når man spiller det på mobilen.

Mega-populært mobilspil forvandles til Hollywood tv-serie

Det super-kendte mobilspil, Subway Surfers, der spilles i hele verden, skal laves om til en tv-serie af Hollywood-producer.

Husker du mobilspillet Subway Surfers, hvor en cool skaterdreng jagter guld på togskinnerne med en sur betjent i hælene, mens han undviger modkørerende toge.

Vi har kæmpestore ambitioner, selvom vi er fra et lille land, og vi vil gerne være bannerførere på at få Danmark på verdenskortet for spiludvikling.

Bodie Jahn-Mulliner, der er grundlægger af SYBO

Hvis du gør, er du ikke alene. Spillet er nemlig et af verdens mest downloadede mobilspil med over 1,5 milliarder downloads i hele verden. Og så er det udviklet i lille Danmark.

Det danske spilfirma SYBO står bag succesen sammen med Kiloo, og fra deres kontor i Jorcks Passage i Indre København har grundlæggerne af firmaet nu skuldret endnu en kæmpe-succes. 

Subway Surfers skal nemlig forvandles til en Hollywood-produceret animations-tv-serie med produceren Sander Schwartz, der er tidligere chef for animation hos blandt andet Warner Bros. og Sony International Television, på holdet. 

- Det er så vigtigt, at vi kommer til at arbejde med en sværvægter på det her område. Vi ønsker at skabe en evergreen, der giver universet endnu mere dybde på mange platforme, så man kan dedikere sig universet mange år fremover, siger Bodie Jahn-Mulliner, der er grundlægger af SYBO. 

Læs også Sukkersyg 63-årig bidt af Pokémon: Har gået 2.000 km

En succes der kan smitte af på København

Subway Surfers er inspireret af 90'er livsstilen med hængerøvsbukser og hiphopkultur. Hovedkarakterem i spillet, Jake, skal forestille at være leder af en graffitibande. Foto: SYBO Games

Tv-serien er stadig kun i den begyndende fase, og Bodie Jahn-Mulliner kan kun afsløre, at vi bliver i Subway Surfers' univers, hvor karaktererne skater, rapper og dj'er. Temaerne bliver "venskab, at overkomme udfordringer, men der er også mystik og eventyr", siger han hemmelighedsfuldt.

Allerede inden tv-serie-aftalen var SYBO førende inden for spiludvikling i København med 60 ansatte fra 12 forskellige lande. 

- Vi har kæmpestore ambitioner, selvom vi er fra et lille land, og vi vil gerne være bannerførere på at få Danmark på verdenskortet for spiludvikling, siger Bodie Jahn-Mulliner.

Han afslører, at firmaet vokser støt med godt en ny ansat hver måned, som de rekrutterer fra hele verdens talent-masse, som de blandt andet finder på Greater Copenhagens nye jobportal for spiludviklere.

Læs også Udenlandske spiludviklere vil til København

Et univers med dybde 

Bodie Jahn-Mulliner fik idéen til Subway Surfers sammen med Sylvester Rishøj Jensen, da smart phones begyndte at blive normalt i danskernes hænder.

Subway Surfers er siden det første spil blevet udviklet til hele verden. Her ser du plakaten for Subway Surfers i New York. Foto: SYBO Games

Med en baggrund inden for animation mente de, at de kunne gøre det bedre, end de andre spil på markedet. Og da spillet lå i App Stores i 2012 eksploderede det, og Subway Surfers var det mest downloadede spil  i App Store i 20 lande efter en uge.

Selvom Subway Surfers nu er i hænderne på en Hollywood-producer, er det dog stadig danskerne, der har univers-biblerne i hænderne og er med i udviklingen af serien.

Det er endnu uvist, hvornår og hvor serien kan ses for danskere. I mellemtiden må vi tålmodigt vente på animationsserien, der skal sætte Danmark på verdenskortet.