Medie: Peter Madsen havde detaljeret plan om ubådsdrab

Inden det formodede drab på Kim Wall skrev Peter Madsen tilsyneladende detaljeret om drabsplan på ubåd.

Få dage inden Kim Walls død skrev den drabstiltalte Peter Madsen til en elskerinde, at han havde en plan om at dræbe på sin ubåd.

Det fremgår af en artikel i det amerikanske magasin Wired, der efter det formodede drab har besøgt kvinden på Refshaleøen i København.

Kvinden fortæller, at hun i ugerne op til Walls død nærmest dagligt var i kontakt med Madsen, men at særligt én korrespondance i dag nager hende.

Afslører drabsplan 

Veninden havde været i gang med et videoprojekt, som hun havde svært ved at gøre færdigt, og derfor havde hun i sjov bedt Peter Madsen om motivere hende med en trussel.

Til at starte med havde beskederne omhandlet sex, men pludselig eskalerede det for Madsen. 

Af artiklen i det amerikanske magasin fremgår det, at journalisten ikke selv har læst korrespondancen, men at elskerinden har oversat samtalen således:

- Han siger, at han har en drabsplan i ubåden. Jeg siger, at jeg ikke er bange, og at han skal være mere truende. Han fortæller om de værktøjer, han vil bruge, og jeg siger, at det stadig ikke er truende. 

- Så bliver scenariet mørkere - til at han vil invitere en veninde om bord på ubåden, hvor de pludselig vil ændre stemningen og begynde at skære hende i stykker, står der angiveligt i beskederne.

På daværende tidspunkt tog kvinden ikke truslerne seriøst. Men i dag siger hun, at hun føler skyld over, at hun ikke reagerede. 

Politiet bekræfter 

Hos Københavns Politi oplyser specialanklager Jakob Buch-Jepsen, at man er bekendt med korrespondancen mellem Madsen og veninden.

- Jeg kan bekræfte, at vi har beskederne, siger specialanklageren.

Dog afviser han at bekræfte ordlyden af beskederne, sådan som de er præsenteret i det amerikanske magasin.

Københavns Politi har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Retssagen mod den 47-årige ubådsbygger begynder i Københavns Byret 8. marts. Her vil kravet fra anklagemyndigheden være fængsel på livstid.

Det er politiets opfattelse, at Madsen på forhånd havde planlagt drabet på Kim Wall, da de to om aftenen 10. august 2017 stævnede ud fra Refshaleøen i København i den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus".

Ud over drab er Madsen tiltalt for at have stukket den svenske journalist 14 gange i underlivet og for at have parteret liget, som han smed i vandet.

/ritzau/

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik