Medie: Muslimske elever udvandrer fra undervisning

Elever på VUC i Københavns-området udvandrer i protest mod undervisningsmateriale, der har seksuelt indhold

Lærere på voksenuddannelsescentrene (VUC) i Københavnsområdet  skal tænke sig godt om, når de vælger undervisningsmateriale til eleverne. For hvis det er materiale med seksuelle undertoner, så risikerer de, at en gruppe elever med muslimsk baggrund og ekstreme holdninger udvandrer i protest. Det fortæller Radio24syv.

Radioen giver eksempler på, at en novelle af Naja Marie Aidt, filmen "En Kongelig Affære" og sågar den danske grundlov giver problemer. Radio24syv har talt med lærere og elever fra seks forskellige voksenuddannelsescentre, der melder om problemer.

-- Det kan være digte med seksuelle undertoner, det kan være kortfilm med nøgenscener eller det kan være kritiske tekster om islam, der får dem til at udvandre, siger Dennis Elgaard Jensen, der er kursistrepræsentant på VUC i Hvidovre til radiostationen.

Han har cirka ti gange på det sidste to år oplevet, at medstuderende forlader undervisningen i protest.

Andre fortæller om elevprotester, når der undervises i demokrati, ligestilling og ytringsfrihed.

Søren Sølvhøj Skovbo har undervist på VUC København Syd, og han fortæller om lignende problemer.

- Nogle elever blev stødte over, at jeg havde sat dem til at læse og analysere novellen "Bulbjerg" fra Naja Marie Aidts bog "Bavian", fordi der er udtalt seksuelt indhold i den, siger han til Radio24syv.

Rektor fra samme institution, Peter Zinckernagel, siger:

-Hvis lærere er nervøse ved at bruge bestemt undervisningsmateriale, skal de tage det op med deres lærerkolleger og ledelsen, for sådan skal det selvfølgelig ikke være.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik