Medie: Huse i første række kan blive dyrere at bo i

Risiko for stormflodsskader kan i fremtiden presse udgiften til huse i første række opad

Det har altid været dyrt at bo i de ofte eftertragtede huse og ejendomme, der ligger i første række til vandet langs Øresunds kyster. Og kommende købere skal formentlig være endnu bedre rustet økonomisk for at kunne opnå den eftertragtede udsigt, end det hidtil har væet tilfældet.  Risikoen for stormflod, oversvømmelser og skader får nemlig banker og realkreditinstitutter til at stille nye krav til boligkøberne. Det skriver Helsingør Dagblad.

- Nogle huse er mere udsatte end andre, og derfor kigger vi på behovet fra gang til gang. Men hvor vi normalt ser på, om der er penge til husets vedligeholdelse, så ser vi ved kysten også på, om de har en ekstra økonomisk buffer. Det kan være et ganske anseeligt beløb, hvis en grund skal genetableres efter en oversvømmelse. Det er et ekstra beløb, der kommer oveni. For nogles vedkommende, kan der være tale om flere hundrede tusinde kroner, siger Henrik Hagstrøm, der er filialdirektør i Danske Bank i Helsingør.

 

Det er Danske Bank, der ejer realkreditgiganten Realkredit Danmark. Men også hos konkurrenten BRF Kredit er kystbskyttelse nu blevet en faktor.

-Det er blevet et opmærksomhedpunkt. Vi tager en vurdering fra gang til gang, og hvis det ser slemt ud, spørger vi, om de har råd til kystsikring. Der har været sager, hvor vi har haft en snak med kunden om, hvad man kan gøre i forhold til at kystsikre en grund, og om der er råd til det, siger Mikkel Høegh, der er boligøkonom i BRF Kredit.

Realkreditinstitutterne siger dog ifølge Helsingør Dagnblad  samstemmende, at de endnu ikke har afvist købere med behovet for kystsikring som begrundelse - men, lyder det fra dem:

Det kan være, det kommer i takt med, at naturen bliver vildere og vildere.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik