Medicinalselskab i Glostrup er på kanten af gennembrud

Zealand Pharma i Glostrup satser på, at et nyt kombinationsprodukt til behandling af diabetes kan skabe indtægter.

Danske Zealand Pharma, der har levet et relativt stille liv som børsnoteret biotekselskab i Glostrup, har taget et skridt nærmere imod at sætte skub i salget af sit diabetesprodukt Lyxumia.

Det sker, efter at partneren Sanofi har fået godkendt sin amerikanske ansøgning for blandingsproduktet Lixilan. Nu kan ansøgningen officielt behandles, og der vil komme svar til august.

- Det er klart min opfattelse, at dette kombinationsprodukt har et større potentiale end Lyxumia alene. Det er det første produkt i en helt ny klasse af diabeteslægemidler, der har vist lovende potentiale, siger administrerende direktør Britt Meelby Jensen.

Lixilan er en blanding af Zealand Pharmas Lyxumia og verdens bedst sælgende insulin, Sanofis Lantus.

Lyxumia er en såkaldt GLP-1 analog, der virker ved at stimulere bugspytkirtlens egen produktion af insulin. Det er samme type middel som Novo Nordisks Victoza, der i 2015 solgte for 18 milliarder kroner.

Midlet sælges som enkeltstående middel, hvilket indbragte Zealand Pharma 21 millioner kroner i royalties i de første ni måneder af 2015.

Der er dog i branchen og på markedet stor fokus på kombinationsprodukter, der kan give de gode effekter fra både insulin og GLP-1. Novo Nordisk er på vej med et lignende produkt, som selskabet venter sig meget af.

Salget skal hjælpe Zealand Pharma fra at være et tabsgivende udviklingsselskab til et medicinalselskab, der laver overskud. Zealand Pharma har de seneste tre år brugt næsten en halv milliard kroner mere, end der er kommet ind.

- Der er ingen tvivl om, at vi med godkendelsen er kommet et væsentligt skridt tættere på at blive profitable.

- En fremgang i indtægterne accelererer udviklingen i vores egne produkter, hvor vi har alle rettigheder og dermed har udsigt til at få en væsentlig større bid af kagen, siger Britt Meelby Jensen.

Aktierne i Zealand Pharma stiger mandag formiddag med otte procent til 122 kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik