Med generalen i felten – sammen med 8000 frivillige

Tusinder samlede ind til Red Barnet over hele landet

Red barnets årlige landsindsamling har med 8000 frivillige, luftet raslebøsser over hele landet. Med sig havde de frivillige en samtalestarter, som er en pjece, der giver gode råd til, hvordan forældre taler med deres børn om, hvad der sker på de sociale medier. Vi var med generalsekretær for Red Barnet,  Johanne Schmidt-Nielsen til indsamlingen på Frederiksberg.

- Hej, kom med her, siger hun.

Johanne Schmidt-Nielsen, i en knaldrød trøje med Red Barnet logo og solbriller i panden, bevæger sig ad en smal havegang op mod endnu en dør, op mod endnu en dørklokke, op mod endnu et ”hej vi kommer fra Red Barnets Landsindsamling, vil du støtte os. Tusind tak. Vil du have en folder med om mobning på nettet? Tak. Tak. Hav en god dag.”

Vi bevæger os ud på vejen igen. Videre til næste hus.

-Jeg synes, vejret tegner godt. Hvis det regner for meget, så er der nogle indsamlere, som bliver hjemme, og hvis det er alt for varmt, så er folk ikke hjemme, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Vi fortsætter ned af Pelargonievej på Frederiksberg.

Tusinder af indsamlere

Ud fra erfaringer, indsamlet fra tidligere år, så vil hver frivillig i snit indsamle 1000 kroner. Og i år har 8000 meldt sig, det giver rundt regnet otte millioner. Men lad os nu se. Den endelige opgørelse kommer først én af dagene. Der skal immervæk bankes på mange døre i dag.

I år er alle indsamlerne blevet udstyret med en folder, som opfordrer forældre til at tale med deres barn om livet på nettet.

-Det er faktisk hvert 10. barn i Danmark, som har prøvet at blive udsat for mobning på nettet. Det værste der kan ske, det er, hvis barnet er helt alene med det. De har brug for, at vi voksne bliver langt bedre til at tale med dem om, hvad der foregår på de sociale medier. Både for at bekæmpe mobning, at forebygge det men også for at være der for børnene hvis det går galt.

Fokus på digital mobning

Årets indsamling kickstarter Red Barnets kampene mod digital mobning.

-Alt for mange forældre er rådvilde og aner ikke, hvordan de skal få taget snakken med deres børn om onlinelivet. Det skal vi have ændret på. Det digitale liv er lige så vigtigt og virkeligt som livet offline for børn, og vi svigter børnene ved at lade dem stå alene i en digital hverdag uden hjælp. Det handler om børnenes trivsel, siger Johanne Schmidt-Nielsen og tilføjer:

-I en tid hvor digitale sexkrænkelser desværre er blevet hverdag for unge, og digital mobning er dobbelt så udbredt som mobning i skolegården, er vi forældre nødt til at komme på banen, lyder det fra generalsekretæren..

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik