Is med 25 kugler, gratis koncert og masser af historie i Roskilde

Den gamle kongeby Roskilde byder både på historiske oplevelser, musik og havnestemning. Få syv anbefalinger til en spændende tid i kommunen.

Der er dømt masser af sommerstemning, når TV 2 Lorry tager rundt i Lorryland og giver dig en række anbefalinger til oplevelser i de 34 kommuner.

TV 2 Lorry har fået borgmestrene til at give tre tips til seværdigheder i deres kommuner, og så taler vi med lokale i Lorryland, der giver et indblik i kommunerne.

I femte sommerprogram er vi taget til Roskilde, der er en vaskeægte historieby.

Lützhøfts Købmandsgård

Når man træder ind i Lützhøfts Købmandsgård er det som en rejse tilbage i tiden. Købmandsgården har siden 1982 fungeret som et levende museum, hvor man kan opleve købmandshandel- og liv fra 1920'erne. Butikken har stadig det originale interiør, hvor man kan få vejet sit slik, hvis sukkertrangen frister. Købmandsgården byder også på et håndværkermuseum, hvor man kan se, hvilket værktøj tømreren, snedkeren, bødkeren og træskomageren brugte.

Se mere her.

Tag en tur tilbage til 1920'erne i Lützhøfts Købmandsgård.

 

Museumsøen

Museumsøen ved Roskilde Havn dufter godt af savsmuld og friske egetømmer. Her bliver der nemlig lavet rekonstruktioner af de vikingeskibe, som vikingerne i sin tid sejlede i. Tag en tur rundt på Museumsøen, se hvordan vikingeskibene bliver bygget, og hvis man vil have endnu mere viden om vikingerne, kan man passende besøge Vikingeskibsmuseet. 

Se mere her.

Få et indblik i hvordan vikingerne byggede deres både for 1000 år siden.

 

Roskilde Havn

Når man er blevet klog nok på vikingerne, kan man få stillet sulten på Roskilde Havn. Her er der flere restuarenter og caféer, og hvis man er sukkersulten, er her også mulighed for at få en is - prøv eventuelt Roskilde Havns største gammeldags is med 25 kugler og en flødebolle. Kan man ikke få nok af den friske luft ved Roskilde Fjord, kan turen fortsætte ud til Kællingehaven, der er et større naturområde.

Se mere her.

Gå en tur ved Roskilde Havn.

 

Byparken

Det er ikke kun Roskilde Festival, der kan bryste sig af sommerens musik. I juli måned er der nemlig koncerter i Byparken, der er arrangeret af Roskilde Kommune og spillestedet Gimle. Koncerterne er gratis, så man kan passende tage en picnickurv på armen og nyde lidt musik i det grønne. Byparken er også et besøg værd på andre dage; her er legeplads til børnene og restaurant med udsigt over parken.

Se mere her.

Slå lyttebøfferne ud i Byparken.

 

Jyllinge minigolf

Et smut til Jyllinge byder på minigolf. Her kan man svinge køllen på Sjællands bedste minigolfbaner, i hvert fald hvis det står til Roskildes fungerende borgmester, Poul Andersen (A).

Se mere her.

Tag et slag minigolf i Jyllinge.

 

Roskilde Kloster

Roskilde Kloster har en lang og spændende historie, der går hele vejen tilbage til begyndelsen af 1200-tallet. I 1699 købte to adelsenker klosteret, og stiftede et frøkenkloster, hvor unge adelsfrøkner, der ikke blev gift i en passende alder, kunne bo. I dag fungerer klosteret som privat hjem, men det er stadig muligt at få en rundvisning på den historiske grund, der ikke ligger langt fra Roskilde Domkirke. Besøg klosterhaven, den lille kirke og se historiske lokaler med fin udsmykning.

Se mere her.

Bliv klogere på Roskilde Kloster med en rundvisning.

 

Fugletårn Bløden

Find kikkerten frem og oplev de mange fugle i Fugletårn Bløden, som ligger syd for Risø. Der er fuglekvidren og ro på det store grønne areal.

Se mere her.

Dejligt med fuglekvidren ved Fugletårn Bløden.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik