Med 200 Km/t: Populært event kommer bragende tilbage

Det lovlige gaderæs, Racedays, vender tilbage til Hvidovre, hvor man igen i år kan opleve biler brænde asfalten af.

Hver eneste weekend mødes flere hundrede mennesker landet over til ulovlige gaderæs, hvor de på almindelige veje dyster om at komme først fra et punkt til et andet.

Det er naturligvis noget, Politiet er meget opmærksomme på, og noget kørerne er ligeså, for hvis de bliver fanget kan de risikere både klip i kortet eller konfiskering af deres bil.

Sådan ser et løb ud inden fra bilen.

Sådanne problemer behøver de ikke tænke på til Racedays, der igen i år bliver afholdt i Hvidovre på Avedøre Holme.

- Formålet med streetrace arrangementerne er først og fremmest at fremme sikkerheden for kørerne og for tilskuerne. Så løbende bliver afholdt på lukkede baner, kørerne skal have hjelm på, og tilskuerne er afskærmet ved hjælp af betonklodser. Men så skal det også bare være en fed dag, hvor man kan køre noget ræs og være helt tæt på bilerne - præcis ligesom til de ulovlige gaderæs, siger Mathias Mose Olesen, der er medieansvarlig hos racedays.dk, til TV 2 Lorry.

Et arrangement for alle

Arrangementerne har været efterspurgt i Storkøbenhavn de seneste år, og det var da også en stor succes sidste år, hvor mere end 100 kørere deltog i arrangementet.

Info om det lovlige gaderæs

- Vi ser helt klart en del af dem, der normalt kører ulovligt, men der er plads til alle. Vi har både erfarne og uerfarne kørere, der ankommer i alt fra en lille Peugeot til en toptunede Maserati. Bilen er ikke alt, så alle, der har mod på et godt streetrace, er mere end velkomne, siger Mathias Mose Olesen.

Sidste år havde de omkring 600 tilskuere i Hvidovre, der kunne se biler smadre af sted med mere end 200 km/t, men de håber og forventer, at der kommer endnu flere i år, når arrangementet løber af stablen den 4. maj.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Roskilde Festival

playArrangører overvejer lyntest af deltagere på Roskilde Festival

roskilde festival

Roskilde Festival klar til 2021: 29 navne er klar

Statue løftes ved Glyptoteket

playHer bliver 116 år gammel statue flyttet for første gang

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere