Mastodont-hotel bliver filet lavere

Manden bag gigant-byggeriet Røde Port, arkitekt Claus B. Hansen, er ved at nå til enighed med Kulturarvsstyrelsen om højden på det hotel, som er en del at byggeprojektet ved Roskilde station, skriver DAGBLADET Roskilde.

Hotellets højde på 21 etager har været en trussel imod projektet, fordi Kulturarvsstyrelsen er af den overbevisning, at det vil give Roskilde Domkirke en så stor visuel konkurrence, at kirken kan risikere at miste sin plads på Unescos verdensarvsliste. Og byrådet har signaleret, at hensynet til domkirken vejer tungere end til hotelbyggeriet.
På den anden side har Røde Ports ophavsmand, arkitekt Claus B. Hansen, holdt fast i, at hotellet skulle være et højt og markant byggeri. Men efter et møde mellem arkitekten, Kulturarvsstyrelsen og Roskilde Kommune i denne uge er der udsigt til et kompromis.
Signalet fra Kulturarvsstyrelsen er, at et højt byggeri kan accepteres i forhold til Domkirken, som dog skal være synligt højere end hotellet. Og det har fået både kommunen og Claus B. Hansen til at tro på, at en løsning er inden for rækkevidde.
- Det var et positivt møde, og vi er nu i gang med at lave justeringer på hotellet, så det bliver knap så højt. Jeg regner med, tegningerne er klar i næste uge, og så må vi se, hvad Kulturarvsstyrelsen siger til dem, siger en fortrøstningsfuld Claus B. Hansen.