Billede af Hellerup Kirke. Foto: Camilla Rønde - Scanpix

Massivt tyveri på kirkegård: ”Er der ingen moral i dag?”

22 gravsteder plyndret på Hellerup Kirkegård. "Vi føler os lidt fortabte i forhold til at beskytte dem fra tyveri," lyder det fra driftsleder.

22 gravsteder på Hellerup Kirkegård er blevet bestjålet for låger og kæder af bronze og kobber.

Det skriver Lokalavisen.dk.

Driftsleder for Hellerup og Mariebjerg Kirkegård, Karin Borg, er ærgerlig over tyveriet, hvis omfang hun ikke har oplevet før.

- Det er en trist sag, som vi er rigtig kede af. Det er desværre ikke noget nyt, at der bliver stjålet på kirkegårde, men her har tyvene været meget systematiske i de afdelinger, hvor vi har de store familiegravsteder med tunge kæder og låger af bronze og kobber. Det er især ærgerligt, hvis det ikke bliver erstattet. Et gravsted, der bliver skæmmet, er ikke fuldendt, og giver et fattigt udtryk og oplevelse. Kirkegårdene er en del af vores kultur, som bliver fattigere med de her tyverier. Og det er ærgerligt for alle, der går ture på kirkegårde, men især for dem, som har gravstedet, siger hun til Lokalavisen.dk.

Læs også Tyve brød ind i kirke: Stak af med dyre lamper

'Er der ingen moral?'

Tyveriet fandt ifølge Lokalavisen.dk sted over en weekend for nogle uger siden.

- Vi talte med politiet, som ikke var optimistiske med at finde gerningsmændene. Og kosterne er sikkert allerede blevet smeltet om. Vi har ikke mulighed for at sikre kirkegården, så vi føler os lidt fortabte i forhold til at beskytte dem fra tyveri, siger Karin Borg.

Vi har ikke mulighed for at sikre kirkegården, så vi føler os lidt fortabte i forhold til at beskytte dem fra tyveri

Karin Borg, driftsleder for Hellerup Kirkegård

Ida Madsen-Mygdal er en af de pårørende, hvis families gravsted blev plyndret. En bronzelåge på 90x90 centimeter forsvandt fra gravstedet.

- Jeg er chokeret over, at man går i gang med at plyndre gravsteder. Er der ingen moral i dag? Hvorfor kan gravstederne ikke få lov at være i fred?, siger hun til Lokalavisen.dk.

Læs også Forskning viser: Derfor er Roskilde Domkirke skæv

Brev sendt ud til pårørende

Hellerup Kirkegård har efterfølgende sendt et brev ud til de pårørende om tyveriet. Fordi gravstederne er private skal de pårørende selv anmelde tyveriet til politiet og deres forsikringsselskab.

Ida Madsen-Mygdal har nu anmeldt tyveriet.

- Men tyvene er jo langt væk over alle bjerge, siger hun.

Læs også Københavns unge mænd flygter fra folkekirken