Massiv interesse for mulig ny Ring 5 flytter møde

Et planlagt borgermøde om Ring 5 Syd i slutningen af april bliver på baggrund af stor interesse nødt til at flytte til større lokaler.

Den 29. april er borgerne i Høje Taastrup inviteret til møde med byrådet om regeringens planer om anlæggelse af en Ring 5 Syd-vej. 

I den forbindelse har man nu været nødt til at rykke arrangementet fra de planlagte lokaler på rådhuset i Høje-Taastrup Kommune til Taastrup Teater og Musikhus efter stor interesse i mødet fra borgerne.

Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

- Vi har haft flere tidligere borgermøde om Ring 5 Syd, hvor der selv i de mindre byer i kommunen har været stor interesse for den. Det har vi også kunne mærke nu, siger socialdemokratiets Peter Faarbæk, der er formand for Plan- og Miljøudvalget i Høje-Taastrup Kommune, til TV 2 Lorry.

Ring 5, sydlig del, vil blive en ny motorvej på ca. 35 km fra Køge til Frederikssundsvej.
Ring 5, sydlig del, vil blive en ny motorvej på ca. 35 km fra Køge til Frederikssundsvej.
Foto: Transport- Bygnings- og Boligministeriet

- Mange borgere er bange for, at Ring 5 Syd allerede er vedtaget, men det er vigtigt for os at få fortalt, at det er den altså ikke. Men det er nu, at det for borgerne for alvor begynder at blive virkeligt, og derfor er der også mange, der forholder sig til emnet og engagerer sig i, hvad det får af betydning for dem, siger Peter Faarbæk.

Et enigt byråd i Høje Taastrup har bakket op omkring en forundersøgelse af en Ring 5 Syd, men ifølge udvalgsformanden er det vigtigt at understrege, at forundersøgelse ikke er lig med opbakning til den nye vejstrækning.

- Der er det ved det, at det begynder at blive virkeligt for borgerne, som forholder sig til og engagere sig i, hvad det betyder for dem.

- En forundersøgelse kan også komme med det resultat, at Ring 5 Syd ikke er nødvendigvis er den bedste løsning for de trafikale udfordringer, som skal løses, siger Peter Faarbæk.

På Christiansborg er en række politikere gået sammen i modstand mod Ring 5: 

Ringmafiaen, kalder den sig. Den er tværpolitisk og består af 4 politikere fra hhv. SF, De Radikale, Venstre og DF.

Stadig intet besluttet

Planerne om en Ring 5 Syd har været længe undervejs, men er stadig i sin spæde fase rent anlægsmæssigt. Men baggrunden for mødet i Høje Taastrup er, at Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet, at der skal gennemføres en forundersøgelse af projektet. 

Forundersøgelsen skal danne grundlag for, hvorvidt en Ring 5 Syd fra Køge til Frederikssundmotorvejen skal etableres.

- Biltrafikken på Sjælland stiger kraftigt i disse år, og det koster samfundet rigtig mange penge, når vi spilder tiden på at holde i kø. Vores undersøgelser viser, at det på sigt ikke vil være nok at udvide de eksisterende motorveje i ringforbindelserne for at afhjælpe det pres, der er på vejene, udtalte transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i en pressemeddelse, da beslutningen om en forundersøgelse blev meldt ud i januar.

- Derfor vil vi nu undersøge mulighederne for at lave en ny motorvej, der kan lede noget af trafikken uden om København, lød det fra ministeren.

Efter at have præsenteret baggrunden for ønskerne til en Ring 5 Syd lidt nærmere overfor borgerne fra repræsentanter for byrådet, vil Vejdirektoratet orientere nærmere om den kommende forundersøgelse og de konkrete aspekter af en Ring 5 Syd - herunder støj- og miljøkrav.- Jeg håber, at vi på mødet kan få givet borgerne nogle svar på de ting, de går og tænker over. Hvor Ring 5 Syd skal ligge, hvad den betyder for støjen og for de enkelte borgeres huse og så videre, siger Peter Faarbæk og tilføjer:

- Men det kan også meget vel være, at borgerne kommer med nogle vigtige input, som er vigtige for os politikere at tage med os videre i forbindelse med forundersøgelsen om de problematikker, som de interesserer sig for.

Borgermødet henvender sig primært til borgere i Høje-Taastrup Kommune. For at kunne planlægge mht. plads og det praktiske skal man tilmelde sig borgermødet på kommunens hjemmeside www.htk.dk.

Det anbefales, at man parkerer i p-kælderen under Taastrup Stationscenter ca. 350 m. fra teatret, hvis man ankommer til borgermødet i bil.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik