Masser af plads til tung bas på Frederiksberg

Der er flere elektroniske musikarrangementer i Frederiksberg Kommune, der ellers har haft ry for at være de gamle damers by.

Under Bispeengbuens sekssporede motortrafikvej kan man lørdag høre en høj og rungende bas mellem betonsøjlerne. 

I udkanten af Frederiksberg Kommune afholdes nemlig festen 'Bas under Buen' for ottende år i træk. 

Begivenheden har vokset sig større og større gennem årene, således at festen - ifølge arrangørerne selv - er blandt 'Danmarks største raves' med cirka 14.000 interesserede unge mennesker på Facebook. 

Og det er måske ikke helt tilfældigt, at den er det.

Flere unge mennesker til Frederiksberg

For ud over at konceptet med musik i det rå miljø er en særlig oplevelse i hovedstaden, kommer der også flere og flere unge mennesker til området. 

Det viser en prognose over befolksningsudviklingen, som Frederiksberg Kommune har foretaget. 

Generelt er unge mennesker faktisk overrepræsenteret i kommunen, og frem mod 2019 forventes det, at antallet af 17 til 24-årige stiger kraftigt med 13 procent. 

- Det er fedt at vise, at et arrangement som vores kan lade sig gøre i Frederiksberg Kommune. Nogle vil have den forestilling, at her kun bor gamle mennesker i området, men man kan sagtens få succes med store arrangementer som vores, siger Tim Ulrich, der er arrangøren bag Bas Under Buen til TV 2 Lorry. 

Han påpeger, at det selvfølgelig er et ungt - men også meget blandet - publikum, der lader sig lokke af den tunge elektroniske musik:

- Der kommer mange forskellige typer. Der er dem, som skal ud og hygge i byen med deres børn, og som spiser lidt mad. Og så er der selvfølgelig de mere festglade, siger han.

Flere musikfestivaler på Frederikberg 

Flere større musikbegivenheder bliver hvert år afholdt på Frederiksberg. Heriblandt minifestivalen 'Strøm', der har været afholdt i de seneste 11 år, og den elektroniske endagsfestival Stella Polaris, som flyttede til Frederiksberg Have i 2013. 

Der er dog rigeligt plads til de mange forskellige elektroniske scener i byen, mener Tim Ulrich:

- Der er rigeligt med gæster. Vores arrangement adskiller sig også fra Stella Polaris, som er en super fin festival, men med en anden profil. Vores fokus er på danske talenter, og vi har valgt at bruge et område af byen, som man ikke normalt forbinder med fest og farver. Bispeengbuen har i mange år været et trøstesløst område, som vi i 2010 syntes kunne være sjovt at transformere til noget andet. 

- Der var engang én som sagde, at det er det eneste stykke storby tilbage i hovedstaden. Og basfyldt musik passer bare godt til det rå miljø, siger Tim Ulrich til TV 2 Lorry. 

Bas Under Buen: Line up 2017

DJ Static
Nonsens
Firehouse ft. Oliver Ranks
Okay Funky
Fuma Hi-Fi
Thomas Knak
Dee Brown
Mejle
Serbern
Roger Jr
Alex Index
RDG
OHOI!
+ BUB 2017 DJ-mix vinder

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik