Masser af gratis billetter tilbage: Frivillige udnytter mangel

På årets festival er der kamp om de frivillige, der lokkes med gratis adgang og øl-billetter. Det minder om Det Vilde Vesten, mener en frivilligleder.

Mere end 30.000 mennesker knokler på Roskilde Festival, hvor det både er frivillige, som rejser scenerne, banker boderne op, holder vagt, samler skrald, serverer øl, mad og drikke. 

Men i år har det været særlig svært at skaffe nok hænder. 

Roskilde Festival anslår selv, at der i alt mangler 1.000 frivillige i år, og det kan mærkes blandt andet ved madboderne, hvor køerne vokser. 

Mangler både vagter og kontrollører

På facebooksiden 'Roskilde Festival - Volunteer' forsøger forskellige aktører stadig at skaffe frivillige, selvom festen for længst er startet. 

Og der bliver lokket med gratis billetter i flere opslag. 

Tirsdag efterlyste man sågar noget så væsentligt som scenevagter til Standbyholdet.dk.

HR Festival har manglet medarbejdere til en publikumsgarderobe, og Hvalsø Hundevenner, som står for visitation og kontrol af gæster ved indgangen til pladsen, kan også bruge flere hænder. 

'Det minder om Det Vilde Vesten'

Der er altså rig mulighed for at skaffe sig en gratis billet. Og det er åbenbart også noget, som enkelte frivillige udnytter til at skaffe sig ekstra gode vilkår.

En leder fra Lynge-Broby Idrætsforening, der har en bod på festivalen, skriver på Facebook-siden, at han har mistet flere frivillige, fordi de har fået et bedre tilbud:

- Jeg har oplevet at skulle overføre to ildsjæle, som hver kunne nøjes med 6 timer hver - og de er tilbudt armbånd og mad plus ølbilletter. Jeg har oplevet ildsjæle som jeg har aftalt vagter med, i går og i dag, som nu anmoder om at blive overført til en anden forening, fordi de har fået et bedre tilbud. Det minder måske om det vilde west - eller er der et kodeks vi skal/bør følge, spørger han på siden. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik