Massefyringer i Greve lukkede rådhus

Omkring 70 medarbejdere skal fyres i Greve Kommune i dag. Derfor holder kommunens rådhus ekstraordinært lukket onsdag.

En stor fyringsrunde venter medarbejdere i Greve Kommune, når de møder ind på arbejde i dag.

Der skal uddeles fyresedler til omkring 70 kommunalt ansatte, og derfor vælger kommunen helt ekstraordinært at holde rådhuset lukket. Som i helt lukket.

- Det vil ikke være muligt at komme i kontakt med kommunen på hverken telefon, mail eller personlig henvendelse, skriver kommunen i en besked.

De mange afskedigelser er resultatet af det budget, et flertal i kommunens byråd bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har vedtaget.

Her fremgik det af budgetteksten, at der skal ”reduceres markant i kommunens administrative personale, hvor alle centre må sige farvel til medarbejdere i de kommende år".

- Budgettet sætter tæring efter næring. Greve Kommune har gammel gæld fra tidligere tiders oppumpede budgetter, men den praksis vil vi ikke fortsætte, udtalte borgmester Pernille Beckmann fra Venstre ved budgettets offentligørelse.

Her var et af punkterne, at der på den administrative front skal spares 30 millioner kroner over de kommende år.

- Vi har været nødt til at afskedige, fordi indtægter og udgifter skal i balance i Greve Kommune, siger borgmester Pernille Beckmann, Venstre, til TV 2 Lorry og tilføjer:

- De primære besparelser ligger på rådhuset, og det har vi valgt at gøre for ikke at ramme ældre og børn. Hvert fald i mindst muligt omfang.

En trist dag for Greve

Byrådsmedlemmet Bjarke Abel fra Socialdemokratiet stod uden for det flertal, der vedtog besparelserne. 

På Facebook kalder han onsdagens fyringsrunde for "en trist dag for Greve Kommune".

- Jeg føler med alle de berørte medarbejdere og håber på, at de hurtigt finder ny beskæftigelse. Ligeledes har jeg stor respekt for de medarbejdere, der efter alt at dømme, vil blive mødt med et øget arbejdspres. Jeg håber så inderligt på, at bukserne holder. En trist dag for Greve Kommune, skriver han.

Foruden personalereduktionens fyringsrunde har partierne bag budgetforliget også besluttet at øge brugerbetalingen på en række områder.

Dykker man ned i forligsteksten kan man blandt andet se, at forældre i kommunen fremover skal betale mere for frokostordningen på dagtilbud.

Forældre i kommunen skal fremover også betale mere for at sende deres børn i fritidsordninger som klubber og SFO’er. Her stiger taksterne med fem procent.

Forud for det vedtagede budget besøgte TV 2 Lorry en række steder i Greve Kommune, der var udset til at få sparekniven.

TV-indslag fra den 22. august: Der skal spares i flere af kommuner, og der er dermed færre kroner til velfærdsydelser som for eksempel til folkeskoler eller plejehjem. Og det er altså ikke småkroner, vi snakker om.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik