Martin Albrechtsen sænker FCK i Brøndby

Martin Albrechtsen scorede mod sin tidligere klub, da Brøndby vandt 1-0 hjemme over FCK i en skuffende kamp.

Atmosfæren på tribunerne var en Champions League-kamp værdig. Det samme kunne desværre ikke siges om spillet på banen, da Brøndby søndag tog imod FC København i det såkaldte New Firm i Alka Superligaen.

Alt det er Brøndby-spillerne dog formentlig ligeglade med, for de vandt 1-0 efter en kamp, der især i første halvleg formede sig som en hektisk rodebutik.

Matchvinder blev midterforsvareren Martin Albrechtsen, der var foretrukket som Daniel Aggers makker i midterforsvaret.

13 minutter før tid headede den tidligere FCK-spiller kampens eneste scoring i mål via den ene stolpe, og det skete meget passende efter en tilfældighed.

En afslutning fra Johan Larsson ramte to FCK-spillere og røg videre til 35-årige Albrechtsen, der spillede for FCK fra 2002-04.

Brøndby kom med sejren op på 14 point for 10 kampe, mens FCK har 18 point.

En del af de 22.281 tilskuere havde problemer med at nå frem til Brøndby Stadion på grund af trafikken, og kampen blev derfor udsat i et kvarter.

De pågældende tilskuere var dog ikke gået glip af meget, hvis de ikke havde set kampens første 15 minutter, ja hele første halvleg for den sags skyld.

Før kampen præsenterede Brøndby-fansene en imponerende tifo, der bredte sig over flere tribuner. Tegningen af en gladiator med et afhugget løvehoved i hænderne og budskabet "død over løven" var ikke til at tage fejl af. Og så kan man mene, hvad man vil, om den slags budskaber.

Tænding var der meget af, da spillerne kom på banen, hvilket FCK's højre back, Tom Høgli, hurtigt fik at mærke. Efter fire minutter blev han tacklet ud af kampen af derby-debutanten Ronnie Schwartz, der pådrog sig et gult kort.

FCK sendte Peter Ankersen på banen, men man fornemmede hurtigt, at det farlige FCK-spil primært ville komme fra venstresiden med Ludwig Augustinsson og Nicolai Jørgensen.

Første halvleg bød ikke på én eneste chance i kategorien "100 procent". Fejlafleveringer fik publikum til gengæld rigeligt af, og en del Brøndby-fans sad nok og savnede en spiller med Thomas Kahlenbergs kvaliteter.

Den 32-årige tekniker, der i foråret blev opereret, sad på bænken fra start, men kom efter en times spil ind til sin første optræden i Superligaen i denne sæson.

Jamaicaneren Rodolph Austin, der spillede sin første superligakamp fra start, viste sine evner som hård hund og bolderobrer på Brøndbys midtbane.

Afslutninger var en mangelvare, men efter en halv time kom Brøndbys Lebogang Phiri og FCKs Federico Santander frem til noget, der kan betegnes som chancer.

Begge hold fik i pausen formentlig besked på at spille med mere ro og omtanke, og det blev da også bedre i de sidste 45 minutter.

FCK's indskiftede Benjamin Verbic havde en god mulighed, og efter Martin Albrechtsens scoring brændte det på foran hjemmeholdets mål.

Der blev dog ikke scoret yderligere, og efter tre sejre på stribe gik det igen den forkerte vej for FCK.