Markant flere bandemedlemmer

Københavns toneangivende og mest brutale indvandrerbande, Blågårds Plads-gruppen, er vokset markant i det seneste år bedømt ud fra antallet af medlemmer, som politiet overvåger.

Den hårde kerne menes i dag at udgøre 26 personer, der overvåges af Rigspolitiets Nationalt Efterforskningscenter, NEC. Det oplyste justitsminister Brian Mikkelsen (K) i går på TV 2, skriver Berlingske Tidende.
Han kunne desuden oplyse, at de stridende rockere og bandemedlemmer står bag flere hundrede tilfælde af alvorlig kriminalitet.
- Den verserende strid står mellem to lige farlige kriminelle organisationer. Politiet overvåger ca. 172 bandemedlemmer af den hårde af slagsen i fem bander. De personer har 131 domme for grov kriminalitet, vold, våben, narko mm. bag sig alene i 2008. Blågårds Plads-gruppen har 26 medlemmer, som har 21 domme for grov kriminalitet som våben, narko, afpresning, vold. Et medlem af gruppen sidder netop nu fængslet og mistænkt i en sag om femdobbelt lejemord, siger justitsministeren.
Den hårde kerne i Blågårds Plads-gruppen - som ud over de mange domme også modtog 23 sigtelser i 2008 - er således mere end fordoblet i forhold til januar 2008, da NEC sidst gjorde status over bandemiljøet. Da overvågede NEC 12 personer i kernen af gruppen. Ud over den hårde kerne kan Blågårds Plads-gruppen trække på et stort antal vagter, støtter og fodsoldater på Nørrebro. Gruppen regnes for en af de mest markante aktører på det kriminelle københavnske marked, og Blågårds Plads ligger i øjeblikket i krig med rockerne fra Hells Angels. Men rockerne og deres aktionsstyrke i AK81 er også stærkt overrepræsenteret i kriminalstatistikken. Senest er en 35-årig rocker, som er fuldgyldigt medlem af Hells Angels, blevet varetægtsfængslet, sigtet for drabsforsøget på en 40-årig mand på restaurant Ban Gaw på Vesterbro i januar. Desuden er medlemmer af Hells Angels og AK81 blevet fængslet og dømt for nylig for overtrædelse af våbenloven.
- Modsat banderne står der ca. 120 HA-ere, hvor mange af de fuldgyldige efterhånden er blevet gamle mænd på min alder ministeren er 43 år). De 120 har 61 domme i 2008, og deres støtter fra AK81 har 113 medlemmer, som har 162 kriminelle forhold bag sig. Det er altså to kriminelle organisationer, som står for grov, grov kriminalitet. Man skal ikke se dem som ofre, men som kriminelle organisationer, som de er, sagde Brian Mikkelsen med henvisning til, at medlemmer af Blågårds Plads-gruppen over for Berlingske Tidende i weekenden gav udtryk for, at de føler sig udsat for hetz fra politikere og presse.
Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg oplyste for nyligt, at der er sket en kraftig rekruttering i bande- og rockermiljøet i de seneste måneder, så det samlet menes at udgøre omkring 1.500 personer. Rigspolitiet ventes i denne uge at offentliggøre en samlet rapport, der gør status på rocker- og bandemiljøet i Danmark. Rapporten vil for første gang se på de to grupperinger samlet. Den vil desuden på bandesiden medregne både kernemedlemmerne, kaldet niveau 1-medlemmer og de mere løst tilknyttede niveau 2-medlemmer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik