Foto: TV 2 Lorry

Markant flere anmeldelser om socialt bedrageri

Borgerne i Roskilde anmelder hinanden for socialt bedrageri betydeligt oftere, end de gjorde for et år siden. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

I 2010 steg antallet af anmeldelser til kommunen således med 40 procent i forhold til året før.

I alt modtog Roskilde Kommune 71 anmeldelser, som førte til, at 125 borgere fik reguleret i pensionen, skatten, boligstøtten, børneydelsen eller kontanthjælpen eller mistede den friplads, de var tildelt i børnehaven.
- Det er sådan i samfundet nu, at man ikke accepterer sort arbejde længere. Tidligere var det i orden, men sådan er det ikke nu. Man er ikke så tolerant over for, at nogle har mere, fordi de snyder. Nu er indstillingen, at vi skal passe på de penge, vi har, også i det offentlige, siger afsnitsleder i Roskilde Kommunes borgerservice, Jette Rasmussen.

I syv tilfælde var sagerne så grove, at der også er indgivet en politianmeldelse, men det er langtfra alle, der er bevidste om, at de får mere fra det offentlige, end de har ret til.
- Specielt for enlige kan det være svært at vide, hvornår man begynder at leve i et forhold, som betyder, at man ikke længere er berettiget til den børneydelse eller friplads, man har haft som enlig. Med kontanthjælp er det anderledes. Der må man formode, at det er bevidst snyd, for det er svært at forestille sig, man er i god tro, hvis man har indtægt fra et arbejde, samtidig med at man modtager kontanthjælp, siger Jette Rasmussen.