Markant færre søger om lov til at bo i sommerhuse

Antallet af ansøgninger om dispensation til at benytte sommerhuset som helårsbolig er faldet drastisk inden for de seneste år i Helsingør.

Det viser en optælling, som Helsingør Dagblad har foretaget på baggrund af antallet af behandlede sager i ejendoms- og miljøudvalget i år og sidste år.

I 2010 behandlede udvalget i alt 58 ansøgninger - heraf alene 28 i august 2010 som den måned med flest ansøgninger. I år fordeler antallet af ansøgninger sig på foreløbig syv sager til og med indeværende måned, hvor der er givet dispensation om helårsbeboelse til tre af ansøgningerne, oplyser formand for ejendoms- og miljøudvalget Jørgen Lysemose, SF.

Udvalgsformanden mener, at der er tale om en positiv udvikling.

- Det er glædeligt, at vi ikke skal bruge så mange ressourcer på at behandle de her sager længere. Det betyder, at der bliver frigivet mere tid til blandt andet at nedbringe stakken af byggesager, siger Jørgen Lysemose.

Udvalgsformanden påpeger, der kan være flere årsager til, at antallet af ansøgninger om dispensation er faldet.

- Enten er folk blevet mere lovlydige. Ellers har de fundet en smutvej i form af øget brug af dækadresser. Jeg vil helst tro på den første mulighed, siger Jørgen Lysemose.

Borgmester Johannes Hecht-Nielsen glæder sig over udviklingen.

- Det tyder på, at folk har opgivet at søge om dispensation til at bo i deres sommerhuse, med mindre de ikke opfylder betingelserne. Jeg går stærkt ud fra, at folk ikke benytter smutveje for at omgåes loven, siger Johannes Hecht-Nielsen, som selv har været med til at behandle en del ansøgninger fra sommerhusejere som tidligere formand for ejendoms- og miljøudvalget.

Hvorvidt sommerhusejere bevidst bryder loven ved at benytte sig af proformaadresserer er ikke noget hverken Johannes Hecht-Nielsen eller Jørgen Lysemose prioriterer at afsætte ressorucer til at undersøge.

- Vi går ikke ud og tjekker, om folk stadig bor i deres sommerhus, selv om de har skiftet adresse. Det er ikke en indsats, vi vil bruge ressourcer på her og nu. Vi har et kolonihaveområde i Julianelund, som vi er i gang med at undersøge muligheden for at lovliggøre, som først og fremmest har vores fokus, siger Jørgen Lysemose.

- Vi går ikke rundt og tjekker om folk snyder systemet. Vi må tro på, at de overholder loven, siger Johannes Hecht Nielsen.

Der er registreret i alt omkring 2400 sommerhuse i Helsingør Kommune.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik