Mark Strudal fyret som Lyngby-træner

Lyngby Boldklub fyrer cheftræner Mark Strudal efter blot en halv sæson. Matchet har ikke været der, siger sportsdirektør

Han kom, han så, han floppede.

Lyngby Boldklub har i dag valgt at stoppe samarbejdet med cheftræner Mark Strudal. Det skriver klubben i en pressemeddelelse.

Mark Strudal kom til klubben som cheftræner så sent som i sommer, men matchet har ikke været der, siger sportsdirektør Birger Jørgensen.

- Der er ikke tale om, at vi er skuffede over Mark Strudal, eller at vi tror på oprykning med en anden cheftræner. Matchet er der ganske enkelt ikke. 

- Mark Strudal er et stærkt brand i dansk fodbold, ligesom Lyngby Boldklub er det. I arbejdet med at få begge dele til at spille optimalt, har vi ikke stået stærkt nok, siger han.

- Sådan er fodbold, lyder det fra Mark Strudal.
- Sådan er fodbold, lyder det fra Mark Strudal.
Foto: Torkil Adsersen / Ritzau Scanpix

Fyringen sker i kølvandet på et efterår med svingende resultater for Lyngby Boldklub, som ligger og svømmer rundt på en beskeden ottendeplads i 1. division. Men ifølge sportsdirektøren er det ikke de manglende resultater, der har gjort udslaget.

- Efteråret har været rigtig hårdt uden for banen med ny økonomi efter nedrykning, flere pressesager, nederlag, spillerafgang og organisatoriske ændringer.

- Jeg skal være den første til at sige, at det oprydningsarbejde, vi har været nødt til at færdiggøre i efteråret, i høj grad har præget den sportslige afdeling. Strudal og Co. har ikke fået det, vi troede, vi kunne tilbyde, siger Birger Jørgensen.

"Sådan er fodbold"

50-årige Mark Strudal forlod sidste år Brøndby IF og jobbet som angrebstræner med drømmen om i fremtiden at blive cheftræner. En drøm, der gik i opfyldelse, da Lyngby i sommer hentede ham ind som cheftræner, efter at klubben fyrede tidligere træner Thomas Nørgaard.

En halv sæson nåede det dog kun at blive til for Strudal, før drømmen brast.

- Sådan er fodbold. Jeg har arbejdet hårdt for Lyngby, som er en rigtig traditionsklub med et kæmpe potentiale via talentafdelingen. 

- Men det er rigtigt, at rammerne uden for banen tydeligt har båret præg af, at oprydning af klubben har været førsteprioritet. 

- Jeg vil gerne takke alle spillerne og staben for at have kæmpet sammen med mig. Vi kom langt i mine øjne, og jeg ærgrer mig over, at vi ikke skal videre sammen, siger Strudal i pressemeddelelsen.

Assistenttræner Christian Nielsen tager midlertidig over, mens klubben arbejder på at finde en ny cheftræner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik