Mangler du et nytårsforsæt? Bliv bloddonor, lige nu mangler der 2.000

Blodbanken på Hvidovre Hospital mangler villige bloddonorer.

Det er ganske snart nytår. Og et nyt år betyder ofte nytårsforsæt, der er mere eller mindre umulige at indfri eller blot at holde. 

Tab 20 kilo, holde op med at ryge, løbe et maraton, finde den perfekte kæreste, begynde at leve vegansk, læse mere fransk litteratur eller at få potteplanter til at overleve mere end tre uger. 

Men på Hvidovre Hospital har man et helt andet bud på et nytårsforsæt. 

Det skriver TV 2 Lorry.

- Hvis man har gået og tænkt lidt på, at man gerne vil være bloddonor, så er det et rigtig godt nytårsforsæt for 2019 at starte op nu, siger Morten Bagge, der er blodbankchef hos Region Hovedstaden, til TV 2 Lorry. 

- Det er let at være bloddonor, det er et lille prik, og man gør en enorm forskel for folk, der har brug for blodet.  

Og der er god brug for både blod og donorer. 

- På Hvidovre Hospital er det sådan, at vi godt kunne tænke os 2.000 flere bloddonorer end vi har nu. Lige nu har vi 7.000. 

- Lige nu får vi blod fra Hillerød og Rigshospitalet. Der er som sådan ikke mangel på blod, men det er nemmere og billigere, hvis vi havde flere folk, der kom direkte på hospitalet og blev tappet, lyder det fra Morten Bagge. 

(Artiklen fotsætter under billedet)

Morten Bagge, der er Blodbankchef hos Region Hovedstaden fortæller om situationen lige nu. 

Og det er alle mellem 18 og 60 år, der kan melde sig. Man skal blot være sund og rask, ikke være ny-tatoveret eller have en længere rejse med i rygsækken. 

-  Der er brug for alle blodtyper. Og der er ikke nogen, der er vigtigere end andre, for donorenes blodtype matcher patienterne. 

- I Region Hovedstaden er der omkring 60.000, der kommer og giver blod. Og det lyder jo af meget. Men vi skal tappe omkring 100.000 portioner blod, og der falder omkring 15.000 fra om året, så vi skal have fat i nogle friske folk. 

Man kan melde sig som bloddoner på dette link. Og gør det nu bare. Journalisten bag denne artikel har lige meldt sig i rækkerne, og dét gjorde ikke ondt. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik