Manglende motorvej ødelægger familieliv: "Det duer ikke"

En familie fra Stenløse må arbejde mindre. Ellers kan hverdagen ikke hænge sammen på grund af massive trafikproblemer mod Frederikssund.

- Problemet opstår hovedsaligt om eftermiddagen. Når vi skal hjem og hente børn i børnehave og skole, så rammer vi simpelthen et bælte, når trafikken på Frederikssundsvej rammer Ølstykke og Stenløse, hvor det står stille. Der er mange lyskryds, og vejen kan slet ikke tage al trafikken fra motorvejen - det giver sig selv.

Sådan siger Janick Elleholm Jensen, der hver dag bruger timevis på vejene for at komme til og fra arbejde. Han bor med sin familie i Stenløse, men både han og hans hustru arbejder i hovedstadsområdet.

- Hvis vi bare skulle til København, var det måske nemmere. Men når man skal til Glostrup og Hvidovre, som vi skal, så er det ikke så simpelt med S-togene heller, siger han om, hvorfor de ikke bruger de offentlige transportmuligheder.

Derfor kører de hver dag i bil ad Frederikssundsvej og senere Frederikssundsmotorvejen mod hovedstadsområdet for at komme på arbejde.

Mor må gå ned i tid: "Ellers kunne vi ikke få hverdagen til at fungere"

For et år siden måtte familien på fire indse, at et arbejdsliv på fuldtid og hverdagen med børn i børnehave og skole ikke kunne hænge sammen.

quote Så så vi hinanden i øjnene og sagde, at det her simpelthen ikke duer. Det blev for presset. Og derfor gik min kone ned i tid

Janick Elleholm Jensen

- Så så vi hinanden i øjnene og sagde, at det her simpelthen ikke duer. Det blev for presset. Og derfor gik min kone ned i tid, for at vi kunne få hverdagen til at fungere, siger Janick Elleholm Jensen til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Heldigvis kunne økonomien godt bære det, så på den måde blev det ikke et problem. 

I en meningsmåling, foreningen selv har lavet på deres Facebookside, tilkendegiver hele 84 ud af 183 svardeltagere, at den ene i husstanden er blevet nødt til at gå ned i tid for nå afhentning i institution eller skole.

Ifølge Janick tager det ofte mellem 50 og 60 minutter at rejse 25 kilometer på strækningen.

Borgerforening kæmper for motorvej

I sit hverv som bestyrelsesmedlem af borgerforeningen 'FrederikssundsmotorvejNU' modtager han utallige henvendelser fra borgere, der har taget tid på deres køretur fra motorvejen stopper og frem til Frederikssund. 

Familien Elleholm-Jensen fra Stenløse har set sig nødsaget til at gå ned i arbejdstid for at få job og familieliv til at hænge bedre sammen, mens man venter på mere motorvej.

Her kæmper han sammen med flere tusinde andre om at få politikerne på Christiansborg til at indse, at der skal sættes penge af til at bygge den sidste etape af Frederikssundsmotorvejen på de 25 kilometer, som skal forbinde Frederikssund med hovedstaden med en solid trafikal hovedåre.

- Det har været planlagt siden Fingerplanen blev lagt i 1947. Der har været snakket om Frederikssundsmotorvejen i 50 år. Nu må der simpelthen komme noget beslutning bagved, siger Janick Elleholm Jensen.

I dag forløber hverdagen i grove træk, som den plejer hos familien i Stenløse. Mor har for det meste dagvagter, og hun tager en halv time tidligere hjem end for et år siden, for på den måde at kunne hente børnene i institution og skole.

- Vores hverdag kører meget, som den plejer. Nu står vi bare ikke nede i børnehaven klokken 16.55 - eller 17.05 - for at hente som de sidste. Det var sådan, det var tidligere, siger Janick.

quote Nu står vi ikke nede i børnehaven klokken 16.55 - eller 17.05 - for at hente som de sidste

Janick Elleholm Jensen

Han frygter dog, at hans hustru i fremtiden må gå længere ned i tid, hvis familielivet skal hænge sammen.

- Vejdirektoratet forventer, at der kører mellem 25 og 30 procent flere biler på den her strækning om et par år, når Frederikssundsforbindelsen åbner. Jeg kan slet ikke se, hvordan det skal hænge sammen, siger Janick, der allerede nu må tage farmor i brug, hvis trafikken er ekstra slem.

- Hvis det går helt galt, så må min mor slå til. Det er måske et par gange om måneden, hvor vi må ty til det. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik