08:09

Se hele vores valgdebat om manglen på de praktiserende læger i Glostrup Kommune ved at klikke på billedet her. Video: Mikkel Møller Jørgensen

Mangel på læger: "Det er regionen, som er skurken"

Hvis du flytter til Glostrup, vil det være meget vanskeligt at få en praktiserende læge i byen. Ifølge Glostrups borgmester er det regionen, der er skurken.

I Glostrup Kommune har alle praktiserende læger lukket for indtag af nye patienter. Det betyder, at borgerne i kommunen ikke kan skifte læge, hvis de er utilfredse med den læge, som de er tilknyttet. 

Glostrup skal være den bedste kommune at bo i på hele Vestegnen. Der er det vigtigt, at alle har mulighed for at have sin egen læge.

Dan Kornbek Christiansen, Konservativ.

Byens borgmester, venstremanden John Engelhardt, mener, at lægerne gerne vil være i byen, men at problematikkens rod i virkeligheden ligger hos Region Hovedstaden.

- Det er i virkeligheden regionen, som er skurken her, og som skulle give os et par numre mere, siger han. 

Læs også

Den konservative Dan Kornbek Christiansen, der også er opstillet til regionsrådet, afviser dog hurtigt borgmesterens kritik. 

Det er i virkeligheden regionen, som er skurken her, og som skulle give os et par numre mere.

John Engelhardt, Borgmester, Venstre

Ifølge Dan Kornbek har regionen mulighed for at oprette midlertidige lægeklinikker, som han mener, at Glostrup også kan få gavn af. 

- Det er ikke kun i Glostrup, vi mangler læger. Det er i alle vores nabobyer, og jeg vil gerne have, at den skal ligge her i Glostrup, konstaterer han. 

Læs også Lægeuddannelse på RUC skal komme lægemangel til livs

7000 borgere kan stå uden læge

Manglen på læger har ikke kun konsekvenser for byens nuværende borgere. Glostrup kommune har et mål om at få 7000 nye borgere til byen, og manglen på læger vil også kunne mærkes hos de nye borgere, der ikke vil have mulighed for at få en praktiserende læge i kommunen.

- Glostrup skal være den bedste kommune at bo i på hele Vestegnen. Der er det vigtigt, at alle har mulighed for at have sin egen læge, siger Dan Kornbek Christiansen, der er fra de konservative, men som lige nu ikke sidder i kommunalbestyrelsen.  

Et forslag som Palle Lautrup fra SF også ser store muligheder i. 

Det er ikke kun i Glostrup, vi mangler læger. Det er i alle vores nabobyer.

Dan Kornbek Christiansen, Konservativ

- Man skulle tro, at Dan havde hacket min computer derhjemme. For jeg tænker også, at det ville være en løsning at få nogle lægecentre. Der må også godt komme nogle specialister i de lægecentre, så vi kan hjælpe borgerne mere, siger han.

Du kan se hele debatten om lægemangel i Glostrup Kommune øverst i artiklen. 

Læs også 180.000 danskere er ramt af lægemangel