Mange vil gerne forlade bandemiljøet

Rocker- og bandemedlemmer står på spring for at melde sig ud af deres kriminelle miljø og dreje tilværelsen i retning af et mere almindeligt liv med job, familie og uddannelse, skriver Politiken Søndag.

Siden den tidligere justitsminister Lars Barfoed (K) i april lancerede en national exitplan, 'En Vej Ud', der kan bruges i hele landet til at etablere exitprogrammer til rocker- og bandemedlemmer, har de kommuner, der er gået i gang med arbejdet, oplevet en stigende søgning. »Vi har været i gang i tre måneder, og der er kommet en del henvendelser fra unge mænd, der gerne vil forlade deres kriminelle fællesskab«, siger Camilla Sys Møller-Andersen, der er exitkoordinator i Ishøj Kommune, til Politiken.
 I Gladsaxe Kommune, som også har ansat en koordinator, er foreløbig to bandemedlemmer i gang med et program, mens der er er henvendelser fra otte andre.  I Københavns Kommune, som længe har haft sit eget program, er 30 bandemedlemmer i gang med et forløb, skriver Politiken.  Kriminalforsorgen er også omfattet af den nationale plan, og her er Marie Louise Jørgensen, som koordinerer programmerne, overvældet over, hvor mange rocker- og bandemedlemmer, der vil ud. »Vi har fået 30 henvendelser, og vi har 20 exitforløb i gang. Vi er meget overraskede over, at vi har fået så mange henvendelser på så kort tid. Det tyder på, at der har været et behov for en målrettet indsats«, siger hun til Politiken.  Henvendelserne kommer fra alle typer bande-/rockergrupperinger og fra hele landet. Ifølge Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter er der cirka 1.800 kendte rocker- og bandemedlemmer i Danmark. På den københavnske vestegn har de 11 kommuners borgmestre sammen besluttet, at de hver især skal have en exitenhed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere