Mange unge tænker på selvmord

44 pct. af de elever på Ørestad gymnasium i København, der har svaret på TV 2's spørgeskema om selvmord, fortæller at de har haft selvmordstanker.

Det får Ørestads Gymnasium til at ligge i spidsen for de fem gymnasier, hvor eleverne er blevet spurgt.

I aften på Tv 2 Lorry snakker vi med de unge fra Ørestad Gymnasium om årsagerne, som optakt til TV 2's dokumentar, Teenage-selvmordene.

I TV2 udsendelsen medvirker Cecilie Brenfelt, der forsøgte at tage sit liv for tre år siden.

- Det hele er bare lort. Man føler sig ikke god nok. Man ved ikke rigtig, hvorfor man har det sådan. Det er en følelse af tomhed. En følelse af ligegyldighed - at det hele bare er noget lort på en gang, fortæller Cecilie Brenfelt, der i dag er 18 år.

Hun sætter ord på nogle af de følelser, som får cirka hver tyvende unge person til at forsøge at begå selvmord.

Det viser en rundspørge TV 2 har lavet blandt cirka 550 2.g-elever i forbindelse med dokumentaren Teenage-selvmordene, som bliver sendt torsdag aften.

35 procent svarer, at de har haft selvmordstanker og ud af dem peger de fleste - cirka 23 procent - på 'meningsløshed' som den mest sigende begrundelse.

De fem adspurgte gymnasier er: Hjørring Gymnasium, Ringkøbing Gymnasium, Svendborg Gymnasium, Ørestad Gymnasium og Nakskov Gymnasium.

På hvert gymnasium er det 2.g-årgangen, der har deltaget. Det var frivilligt for eleverne, om de ønskede at deltage, og alle besvarelser er anonyme. Eleverne er mellem 15 og 20 år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik