Mange unge tænker på selvmord

44 pct. af de elever på Ørestad gymnasium i København, der har svaret på TV 2's spørgeskema om selvmord, fortæller at de har haft selvmordstanker.

Det får Ørestads Gymnasium til at ligge i spidsen for de fem gymnasier, hvor eleverne er blevet spurgt.

I aften på Tv 2 Lorry snakker vi med de unge fra Ørestad Gymnasium om årsagerne, som optakt til TV 2's dokumentar, Teenage-selvmordene.

I TV2 udsendelsen medvirker Cecilie Brenfelt, der forsøgte at tage sit liv for tre år siden.

- Det hele er bare lort. Man føler sig ikke god nok. Man ved ikke rigtig, hvorfor man har det sådan. Det er en følelse af tomhed. En følelse af ligegyldighed - at det hele bare er noget lort på en gang, fortæller Cecilie Brenfelt, der i dag er 18 år.

Hun sætter ord på nogle af de følelser, som får cirka hver tyvende unge person til at forsøge at begå selvmord.

Det viser en rundspørge TV 2 har lavet blandt cirka 550 2.g-elever i forbindelse med dokumentaren Teenage-selvmordene, som bliver sendt torsdag aften.

35 procent svarer, at de har haft selvmordstanker og ud af dem peger de fleste - cirka 23 procent - på 'meningsløshed' som den mest sigende begrundelse.

De fem adspurgte gymnasier er: Hjørring Gymnasium, Ringkøbing Gymnasium, Svendborg Gymnasium, Ørestad Gymnasium og Nakskov Gymnasium.

På hvert gymnasium er det 2.g-årgangen, der har deltaget. Det var frivilligt for eleverne, om de ønskede at deltage, og alle besvarelser er anonyme. Eleverne er mellem 15 og 20 år.