For mange stive cyklister: Politi har fokus på spritkørsel ved festival

Gæster til festivalen Musik i Lejet gør klogt i at undgå at cykle hjem med høj promille, oplyser Nordsjællands Politi.

Når gæster ved Musik i Leje de kommende dage skal hjem fra festivalen, så gør de klogt i at lade cyklen stå, hvis de har fået alkohol i rigelige mængder lukt i løgnhalsen.

For udover, at det som tommelfingerregel er en halvskidt idé at cykle rundt i fuld tilstand, så har Nordsjællands Politi nemlig ekstra fokus på netop spritcyklister ved festivalen.

Ved festivalens første aften torsdag observerede politiet nemlig så mange cyklende i endog meget beruset tilstand, at de nu retter fokus på spritkørsel på cykel de kommende nætter.

Det skriver politikredsen på Facebook.

- Vi så en del cyklister, som sejlede rundt i gedigne branderter og på den måde var til fare for både dem selv og de andre i trafikken.

- På grund af torsdagens observationer har vi resten af weekenden derfor også fokus på cyklisterne i Tisvildeleje, hvor vi blandt andet vil vurdere, om cyklisterne har fået for meget alkohol inden for vesten, skriver politikredsen.

Spritkørsel på cykel er en vurderingssag

Færdselsreglerne omkring cykling med alkohol i blodet er dog ikke så håndfaste som ved motorkøretøjer.

Der er ingen fast øvre promillegrænse for, hvornår man må køre på cykel. Loven foreskriver dog, at man skal kunne føre cyklen på en betryggende måde, uanset hvor meget eller lidt man har fået indenbords.

Med andre ord er spritcyklisme en vurderingssag fra politiets side.

- Vi vil gerne understrege, at vi ikke retter fokus på cyklisterne for vores og bødekassens skyld, men derimod for cyklisternes egen og alle de andre trafikanters skyld, skriver Nordsjællands Politi videre i beskeden.

Foruden fokus på fulde cyklister vil politiet også holde ekstra øje med, om udstyr og adfærd lever op til færdselsreglerne.

- Derudover kigger vi også på, om cyklerne har lys på, og hvor mange personer, der sidder på cyklen. Hint: Der må kun sidde én.

Læs hele politiets opslag herunder:


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik