Mange er blevet løsladt i sag om brandstiftelse

19 er blevet sat på fri fod i sagen om den påsatte brand på en bygning i Frederikssund.

En hel del af de mennesker, som i sidste uge blev mistænkt for at have sat ild på en bygning i Frederikssund, er blevet løsladt.

Torsdag i sidste uge var i alt 29 varetægtssfængslet, fordi de var mistænkt for at have deltaget i brandstiftelsen på bygningen på Falkenborgvej.

Mandag er status, at 10 af disse fortsat sidder frihedsberøvet, oplyser Nordsjællands Politi. Dertil kommer yderligere fem, der sigtes for at ville hævne branden med grov vold. I alt er 15 altså stadig bag tremmer.

Påsat brand var forsøg på mordbrand, hævder politi

- Det har vist sig, at de ikke har relevans for sagen, siger politiinspektør Michael Hellensberg om de løsladte.

Forbrydelserne skyldes tilsyneladende et opgør mellem lokale unge fra området ved Heimdalsvej og unge, der har en tilknytning til rockergruppen Bandidos. Sidstnævnte har opholdt sig i bygningen og blandt andet besøgt en dartklub.

Den påsatte brand var et forsøg på mordbrand, har politiet hævdet, for brandstifterne kunne ikke vide, om der var personer til stede i bygningen.

Efter branden blev fem fra den anden side i opgøret opdaget af politiet i en bil ved den lokale svømmehal.

Fængsling af de 15 udløber onsdag

I bilen lå der slagvåben og andre ting, som ifølge politiet begrunder en mistanke om et planlagt hævntogt - de er derfor sigtet for forsøg på grov vold.

Fængslingen af de 15 udløber onsdag, og på det tidspunkt skal politiet afgøre, om man vil bede retten om at forlænge frihedsberøvelsen.

Siden sidste uges lovovertrædelser har der ikke været nye episoder.

Betjente patruljerer intenst for at hindre tilløb til hævn.

- Vi moniterer meget tæt, forklarer Michael Hellensberg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik