Mange boligkøbere misser drømmeboligen

Hver anden boligkøber ser drømmeboligen blive solgt for næsen af dem. Det er tegn på et mere stabilt boligmarked

Du har endelig fået mod på at flytte i en ny bolig - og drømmehuset eller lejligheden er fundet. Men inden du kan skrive slutsedlen under, er boligen solgt til en anden.

En undersøgelse i september fra ejendomsmæglerkæder EDC blandt 1500 aktuelle købere viser, at 46 procent af køberne i deres aktuelle boligsøgen har oplevet, at den bolig, de havde udset sig, er blevet solgt til anden side.

I Region Hovedstaden har hele 54 procent, der har stået i situationen:

- Stigningen hænger sammen med, at der er kommet mere gang i handlerne flere steder i landet, og i særdeleshed i hovedstadsområdet, siger Birgitte Ringbæk, kommunikationskonsulent hos EDC om undersøgelsen.

Købere skal først have solgt nuværende bolig

- En anden væsentlig årsag er, at cirka halvdelen af køberne først skal have solgt deres nuværende bolig, inden de kan købe nyt, siger hun.

Det københavnske boligmarked, der som regel fungerer som lokomotiv for udviklingen i forstæder og provinsbyer, har gennem det meste af 2013 været præget af stigende salg og kortere salgstider.

Undersøgelsen viser, at omkring halvdelen af de aktuelle købere kommer fra ejerboliger, som størstedelen skal have solgt, før de kan købe nyt. Fire ud af 10 af køberne kommer fra en lejerbolig, mens ni procent kommer fra en andelsbolig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

Hund, kat og hest

Hader dit dyr nytårskrudt? Her er, hvad du kan gøre

unge hjemløse

Slut med unge sofa-sovere: København opfører 36 ’skæve boliger’

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere