Mange var bekymrede over bål - glemte at det var sankthans

Beredskabet melder om en generelt fredelig sankthansaften dagen derpå. Men mange ringede alligevel til beredskaberne, fordi man så røg eller ild.

Efter afbrændingsforbuddet sidste år, var der søndag aften igen sankthansbål overalt i TV 2 Lorrys sendeområde.

Og bortset fra et par enkelte alvorlige hændelser kunne brandfolkene i beredskaberne nynne med på midsommerviser i ro og mag.

Det viser TV 2 Lorrys rundringning til beredskaber i sendeområdet.

Glemte sankthans

Nordsjællands Beredskab, Hovedstadens Beredskab, Tårnby Brandvæsen og Vestsjællands Beredskab (Lejre Kommune) kan således berette, at der er ikke har været én eneste udrykning til sankthansbål i uorden. 

- Flere ringede ind og anmeldte ild flere steder, men så mindede vi dem om, at det var sankthansaften, og så kunne de hurtigt konstatere, at der nok var tale om et bål, siger Michael Møller, operationschef ved Hovedstadens Beredskab, til TV 2 Lorry.

Omvendt måtte Østsjællands Beredskab hovedrystende rykke ud og slukke tre bål i et moseområde i Greve, hvor en lokal beboerforening havde anlagt ulovlige bål. 

Det kan du læse mere om her.

I Beredskab Øst rykkede man ud til en enkelt mindre indsats i forbindelse med sankthansbål, mens Helsingør Beredskab omkring klokken 13 rykkede ud til Sønder Strandvej for at slukke et ulovligt bål, der var placeret for tæt på skov og krat. 

- Der var muligvis tale om nogle, der skulle af med lidt haveaffald lidt for tidligt, siger Allan Holst, indsatsleder ved Helsingør Beredskab. 

Høj aktivitet i Nordsjælland

Det eneste beredskab i området, der for alvor havde lidt at se til søndag aften var Frederiksborg Brand og Redning. Adskillige borgere anmeldte gårdbrande eller skovbrande, men da brandfolkene nåede frem, var der dog tale om fredelige sankthansbål. 

Fire-fem gange var der dog tale om reelle indsatser på sankthansbål, oplyser Morten Pontoppidan, indsatsleder ved Frederiksborg Brand og Redning, til TV 2 Lorry.

- Det var et par stykker, hvor der var brugt bygningsaffald i stedet for haveaffald. Men der var mange falske alarmer for vores vedkommende, siger han til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik