Mange års tilbagegang stoppet: Nu vil flere uddanne sig til lærer

At søge ind på læreruddannelsen i København er for tiden et hit. Efter mange år med vigende ansøgertal er udviklingen vendt.

Det er blevet attraktivt at læse til lærer i København. Det kan man aflæse på antallet af ansøgere.

En af dem, der allerde er kommet ind på studiet er Ida Louise Noer Skaarup. Hun går på Københavns Professionshøjskole, hun læser til lærer og ser en spændende fremtid for sig:

- Jeg drømmer om at komme ud og kunne gøre en forskel i hverdagen for børn og unge ude i skolerne, og være med til at skabe en folkeskole som vi alle kan være glade og stolte over både os, der arbejder i den men også dem, der går i den.

Snart får hun en del nye studiekammerater på læreruddannelsen. Her er der nemlig fremgang i antallet af ansøgere.

quote Vi har haft særligt fokus på at hæve ansøgertallet på læreruddannelsen, så det er positivt, at vi nu kan tage et lille skridt i den rigtige retning

Stefan Hermann, rektor ved Københavns Professionshøjskole.

I alt har Københavns Professionshøjskole modtaget 637 ansøgninger i 2019 til læreruddannelsen via kvote 2, med læreruddannelsen som førsteprioritet, og det er en fremgang på 5,8 procent i forhold til 2018.

 

- Vi har haft særligt fokus på at hæve ansøgertallet på læreruddannelsen, så det er positivt, at vi nu kan tage et lille skridt i den rigtige retning. Ikke mindst set i lyset af at der i forvejen er begyndende lærermangel i hovedstadsområdet, forklarer Stefan Hermann, der er rektor ved Københavns Professionshøjskole.

- Vi har gjort meget for at komme ud på desociale medier. Vi har også talt lærergerningen og læreruddannelsen op. For det at være lærer er noget af det vigtigste, der findes, siger Stefan Hermann

Han håber, at tendensen vil fortsætte frem mod den 5. juli 2019, hvor der er ansøgningsfrist for kvote 1.

- Vi fortæller de gode historier, og så prøver vi også at være ærlige, om de steder vi vil gøre det bedre, og endelig siger vi til de studerende, at vi gerne vil have deres kritik, deres feedback, lige som vi giver dem feedback på deres øvelser og opgaver.

Det skræmmer tilsyneladende ikke eleverne, selv om der har været meget negative omtale af lærernes arbejdsforhold, som i flere år har trukket overskrifter i pressen.

- Det er hårdt, men sjovt og det er også det, man skal have lyst til, så man skal være forberedt til, at det er det, man skal ud til, og så skal man have en masse gåpåmod, siger Ida Louise Noer Skaarup der går på femte semester på læreruddannelsen.

Rektor Stefan Hermann opfordrer politikerne på Christiansborg til at investere mere i velfærdsområdet, så det bliver mere attraktivt at søge ind på professionshøjskolerne. Med et stigende børnetal og flere ældre skal der uddannes langt flere pædagoger, lærere og sygeplejesker de kommende år.

Tror du, tendensen med flere ansøgere fortsætter?

- Vi håber, det er et tegn. Vi håber, det er en tendens, der fortsætter. Men jeg vil også sige, det er kun, hvis det politiske Danmark går sammen og siger, nu vil vi folkeskolen, nu vil vi læreruddannelsen, det savner vi.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik