Manden med våbenvilla fængslet

En 49-årig mand er lørdag blevet varetægtsfængslet, efter at der fredag blev fundet store mængder af våben i hans hjem på en villavej i Birkerød.

I et grundlovsforhør i Retten i Hillerød blev manden varetægtsfængslet i 13 dage, oplyser anklager Charlotte Henriksen, Nordsjællands Politi.

Manden er sigtet for at have over 100 våben, som han ikke har tilladelse til.

- Han vil gerne erkende, at det er hans våben, men ellers er hans forklaring lidt svævende, siger Charlotte Henriksen til Ritzau.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og derfor er det sparsomt med oplysninger om sigtelsen mod manden og hans forklaring på, hvorfor han havde de mange våben i sit hjem.

Fredag oplyste politiet i en pressemeddelelse, at der er tale om over 100 våben, blandt andet pistoler, rifter og maskinpistoler med tilhørende ammunition.

Det var et anonymt tip om, at der var våben på stedet, der fredag eftermiddag fik politiet til at tage ud til en villa på Sjælsøvej i Birkerød.

Efter adskillige timers undersøgelser på stedet, hvor politiet blandt andet for en sikkerheds skyld fik hjælp fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, blev manden anholdt klokken 22.10.

Han blev sigtet for ulovlig våbenbesiddelse og kørt til afhøring.

Da sagen blev indledt fredag mente politiet, at der kunne være tale om en samlers store beholdning af våben. Imidlertid har manden ikke tilladelse til at ligge inde med det omfangsrige lager.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere