Mandelig hjemmehjælper voldtog tre unge piger

En mandelig hjemmehjælper har formentlig voldtaget og krænket en række piger over en periode på syv måneder - uden at politiet advarede befolkningen.

Hvis man advarer befolkningen, advarer man også gerningsmanden.

Ud fra den devise valgte Københavns Politi i februar at skjule en mistanke om, at en serievoldtægtsmand var på spil i København.

- Risikoen er, at gerningsmanden flytter sine forbrydelser til et andet område eller ændrer mønstret. På den måde kunne det have endt med, at der skulle endnu flere ofre til, før vi fik ham stoppet, siger vicepolitiinspektør Jens Møller til Ritzau.

Politiet mener, at mandens forbrydelser strækker sig over en periode på syv måneder. Fra juli 2014 og frem til sin anholdelse i februar nåede den 25-årige afrikaner angiveligt at frihedsberøve og voldtage tre unge kvinder, mens andre to havde held til at flygte.

Kendetegnende for alle sagerne var, at ofrene var unge kvinder på vej til eller fra en bytur. Ofrene beskrev desuden samstemmende gerningsmanden som afrikansk af udseende, og hvordan han enten tilbød dem et lift eller tvang dem ind i en mørk bil.

Flere af kvinderne fandt han på Østerbro, hvor han var kendt i kraft af sit arbejde i hjemmeplejen.

Det var dog først efter den femte forbrydelse 8. februar, at politiet for alvor begyndte at se et mønster. I Svendborggade på Østerbro blev en 18-årig kvinde tvunget ind i den mørke bil, kørt til Mindelunden i Hellerup og udsat for voldtægt og trusler på livet.

- Vi satte alt ind på at anholde ham. Natten mellem 13. og 14. februar bliver vi enige om at lave et forsøg. Vi beder vores patruljer om at tjekke køretøjer på Østerbro, hvor både føreren og bilen er mørk. I en af bilerne sidder to mørke mænd, og vi ender med at anholde den ene, siger Jens Møller.

Den formodede gerningsmand har både kone og børn, som han bor sammen med nord for København.

- Den anholdte nægter alt, men i bilen bliver der blandt andet fundet dna fra to af ofrene og en af kvindernes handsker, siger Jens Møller.

Retssagen mod den 25-årige starter mandag i Københavns Byret.

I anklageskriftet har anklagemyndigheden taget forbehold for at kræve manden idømt forvaring på ubestemt tid.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik