Mandag aften skal Herlevborgerne diskutere bymidte

Herlev Bymidte skal omdannes, udvikles og forandres. men hvordan. Borgerne får ordet mandag aften.

Herlev. Udstrakte villakvarterer og områder med etageejendomme klos op ad grænsen til Københavns Kommune. Mandag aften får kommunens borgere mulighed for at diskutere udviklingen af en egentlig bymidte. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen - Scanpix

Man behøver sådan set ikke bo i Herlev for at kende det område, der dagligt kaldes Herlev Bymidte. For det ligger lige bag det sted, hvor Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej mødes - et trafikeret punkt, der kendes af mange bilister, som kører ind mod byen af Frederikssundsvejen. Og så selvfølgelig af de mange Herlevborgere, der køber ind i centeret på stedet. 

Men der skal ske mere på stedet end det, centeret repræsenterer i dag.

Herlev Bymidte skal styrkes og udvikles med detailhandel, boliger, kontor og erhverv. En udvikling af centret skal løfte området, bidrage til at skabe endnu mere liv i bymidten og danne rammen om forskellige aktiviteter året igennem, hedder det i debatoplægget fra kommunen.

Læs også Nu får Hvidovre sin bymidte

Og gennem længere tid har der da også være debat om, hvor meget, hvor tæt og hvor højt., der skal bygges i området. Og frem til 1. november har borgerne mulighed for at kome med forslag til kommunen om deres nye bymidte. Men allerede mandag den 22. oktober får de mulighed for at lufte holdningerne. 

For kommunen inviterer til debat på et borgermøde, der finder sted mandag aften klokken 19-21 i Herlev Medborgerhus. (Tilmelding er ikke nødvendig)

Læs også Nu kommer tårnene: København skyder i vejret

Det ligger fast, at den overordnede plan indebærer en udvidelse og en fornyelse af det nuværende butikscenter. Men der skal også være boliger, restauranter, cafeer og forskellige udendørs opholdsområder.

10:46

Under valgkampen i november sidste år var Lorrys valgkaravenen selvfølgelig også forbi Herlev. Og en del af debatten handlede om udviklingen af Herlevs bymidte.

Luk video

-Det er ligeledes ønsket, at centeret i højere grad bidrager til byens liv og handel i bymidten ved at kunne tilbyde et centralt placeret erhvervshus og nye attraktive boliger, skriver kommunen i oplægget om projektet, der vil give en gennemgribende forandring af den københavnske omegnsby, når det gennemføres.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik