Mand tortureret i dagevis– tæsket og stukket 35 gange med kniv

En mand og en kvinde er mandag blevet idømt flere års fængsel for at have frihedsberøvet og mishandlet en mand i to døgn.

En mand og en kvinde blev mandag idømt flere års fængsel for at have frihedsberøvet og mishandlet en 50-årig mand. Foto: Anne Bæk - Ritzau Scanpix

En 50-årig mand gennemlevede sidste efterår et torturlignende mareridt, da han blev holdt fanget og mishandlet i en lejlighed på Gammelgårds Allé i Vallensbæk Strand.

Det mener Retten i Glostrup, der mandag har idømt en mand og en kvinde flere års fængsel i den brutale sag.

Under frihedsberøvelsen, der varede fra 28. til 30. september, udsatte den 44-årig kvinde og den 46-årige mand det 50-årige offer for røveri, grov vold og mishandling.

Der er tale om en meget grov sag for offeret, og derfor skærpede retten straffen for begge dømte

Jens Rasmussen, adokaturchef ved Københavns Vestegns Politi

De stak ham med kniv 35 gange, tog kvælertag på ham og slog og sparkede ham i hoved og på krop, så han pådrog sig betydelige skader.

Da parret til sidst forlod lejligheden, truede de på parkeringspladsen ude foran en mand med kniv, hvorefter de tog bilnøgler og mobiltelefon. 

Skærpet straf

Begge blev varetægtsfængslet i dagene efter forbrydelsen og blev fortsat fængslet efter dommen.

Kvinden blev ved retten idømt tre år og tre måneders fængsel, mens manden blev idømt tre år og seks måneders fængsel.

Folketinget skærpede straffen for grov vold med en tredjedel i maj 2018, og derfor blev straffen også skærpet af retten i den aktuelle sag.

- Der er tale om en meget grov sag for offeret, og derfor skærpede retten straffen for begge dømte, siger Jens Rasmussen, adokaturchef ved Københavns Vestegns Politi, i en pressemeddelelse.

Kvinden valgte at anke dommen på stedet, mens manden tog sig betænkningstid med hensyn til at anke dommen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik