Mand snuppet 51 gange for butikstyveri: Nu går den ikke længere

En 38-årig mand med meget lange fingre er blevet fængslet i foreløbigt fire uger. Han er sigtet for gentagne butikstyverier.

Ved visitationen på politistationen fandt politiet desuden manden iklædt et par underbukser, som han også havde stjålet i supermarkedet. Modelfoto af butikstyv. Foto: Kristian Brasen - Ritzau Scanpix

En 38-årig mand fra Bjæverskov har haft ualmindeligt travlt med at stoppe sine lommer med varer uden at betale for dem.

Torsdag formiddag faldt hammeren dog, da en dommer ved Retten i Roskilde varetægtsfængslede manden i fire uger for hans gentagne butikstyverier.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Nu synes vi, at bægret er flydt over.

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi

Den 38-årige blev onsdag eftermiddag anholdt, efter en butikskontrollant havde tilbageholdt ham i Føtex ved stationscenteret i Roskilde.

Var iført stjålne underbusker

Ifølge politiets døgnrapport havde den 36-årige stjålet tøj, handsker, en livrem og to øl til en samlet værdi af cirka 750 kroner, som han var gået gennem kassen med uden at betale.

Da han tog en bærepose uden at betale for den, ønskede butikskontrollanten dog at kigge nærmere på ham og fandt så de stjålne varer.

Klokken 17.40 anmeldte en butikskontrollant fra denne Føtex i Roskilde, at en mand var tilbageholdt for at have stjålet varer. Foto: Google maps - Street View

Ved visitationen på politistationen fandt politiet desuden manden iklædt et par underbukser, som han også havde stjålet i supermarkedet. Endvidere var manden i besiddelse af et dankort, som ikke tilhørte ham.

50 verserende sager 

Ved nærmere undersøgelse kunne politiet desuden konstatere, at den 38-årige havde mere end 50 verserende sager vedrørende butikstyverier samt nogle andre uafgjorte straffesager.

- Det er rigtig mange sager, og det er heller ikke særlig længe siden, vi traf ham i samme anledning i hans lokalområde. Nu synes vi, at bægret er flydt over, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.   

Anklagemyndigheden vurderede derfor, at den anholdte skulle fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling for at forhindre yderligere kriminalitet samt samling af alle sagerne til en senere, samlet afgørelse.

- Der var forholdsvis kort proces, og dommeren gav anklageren ret. Men manden var lidt utilfreds og kærede derfor fængslingen til landsretten, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den seneste tid har debatten om åbenlyse, organiserede butikstyverier fyldt en hel del i medierne. Mange butiksejere har følt sig magtesløse og efterlyst mere hjælp fra politiet i kampen mod butikstyvene. Her på TV 2 Lorry har vi tidligere fortalt om Meny-bestyreren i Valby, der var med til at sparke debatten i gang, da han - stik i mod loven - offentliggjorde overvågningsbilleder af butikstyve. Se mere i indslaget nedenfor.

03:16

Her kan du møde Meny-bestyreren fra Valby.

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik