Mand smidt ud af taxa i fuld fart

Uenighed om betalingen for en taxatur førte søndag morgen til et drama i Hørsholm i Nordsjælland. Situationen udviklede sig så voldsomt, at den 55-årige hyrevognschauffør nu risikerer en tur i brummen.

Ifølge Jesper Ensbye, der er sagsleder hos Nordsjællands Politi, opstod situationen, efter at chaufføren havde kørt en 41-årig mand hjem fra et værtshus.

- De bliver uenige om betalingen, og mens taxachaufføren ringer til politiet, går kunden udenfor for at ryge en cigaret, fortæller Jesper Ensbye.

.

Chaufføren vil dog ikke uden videre lukke kunden ud af vognen og forlanger, at han efterlader sin mobiltelefon. Uden for hidser kunden sig op, og det får chaufføren til at køre fra stedet.

- Det synes kunden jo ikke er en god idé, og han vil ind og have fat i sin telefon og kaster sig ind på passagersædet, fortæller Jesper Ensbye.

Med kunden halvvejs inde i taxaen, halvvejs udenfor, vælger chaufføren at køre videre. Taxaen kommer i så høj fart, at kunden ryger af. Han slipper dog med småskrammer.

Derefter forsvinder taxachaufføren fra stedet, men politiet får efterfølgende fat i ham.

- Der er et vidne, som har overværet det hele, og vi betragter sagen som færdigefterforsket.

Ifølge Jesper Ensbye vil chaufføren blive sigtet efter straffelovens paragraf 252, der handler om at udsætte andres liv for fare. Chaufføren vil også blive sigtet for at køre fra stedet og efterlade en tilskadekommen.

- Nu skal vores jurister overveje, om der er grundlag for at fremstille chaufføren i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, siger Jesper Ensbye.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik