Mand idømt 5 års fængsel for seksuelle overgreb mod steddatter

En 55-årig mand fra Stevns er blevet dømt for at have at seksuelt misbrugt sin dengang mindreårige steddatter.

Manden udnyttede sin fysiske og psykiske overlegenhed til at have samleje mange gange med steddatteren, der i perioden var under 12 år gammel. Modelfoto. Foto: Niels Ahlman Olesen / Ritzau Scanpix

En nu 55-årig mand fra Stevns blev i dag ved Retten i Roskilde af en enig domsmandsret idømt 5 års fængsel for seksuelle overgreb mod en nu 17-årig steddatter.

Det oplyser anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Overgrebene fandt sted fra midten af 2010 og frem til slutningen af 2012, hvor manden udnyttede sin fysiske og psykiske overlegenhed til at have samleje mange gange med steddatteren, der i perioden var under 12 år gammel.

Læs også Hypnotisør skal i fængsel efter seksuelle overgreb

Betroede sig til sin lærer

Sagen startede i januar 2018, da steddatteren betroede sig til en lærer, der efterfølgende anmeldte overgrebene på pigen til politiet.

Den nu dømte blev straks anholdt og har siden januar 2018 siddet varetægtsfængslet.

- Jeg er meget tilfreds med dommen, hvor retten har lagt afgørende vægt på steddatterens forklaring om overgrebene. Disse har ikke kunnet bevises ud fra de sædvanlige personundersøgelser, som ofre normalt gennemgår. Derfor adskiller dagens dom sig fra andre afgørelser i tilsvarende sager, udtaler anklager John Catre Nielsen fra Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Den dømte udtog sig betænkningstid med hensyn til eventuel anke og forblev varetægtsfængslet efter dommen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik