Mand holdt fanget i lejlighed i ti timer på grund af gæld

To brødre er tiltalt for at have holdt en mand fanget i en lejlighedhed i Valby. Sagen skal for retten i dag, onsdag.

Bundet på hænder og fødder og holdt fanget i en lejlighed. Det var angiveligt virkeligheden for en mand i ti timer, der havde en gæld på 87.000 kroner.

Sådan lyder anklagen mod to brødre på henholdsvis 23 og 25 år fra københavnsområdet, der er tiltalt for at stå bag tilbagefangelsen.

Sammen med flere andre medgerningsmænd skal den 25-årige gerningmand have holdt manden fanget i en lejlighed i Valby i omkring ti timer fra 9. november til 10. november 2014.

Ifølge anklagen var den anden bror ikke med til tilfangetagelsen, men tilskyndede og planlagde forbrydelsen, hævdes det. De to brødre har angiveligt også haft kontakt på telefon under tilfangetagelsen.

Den mand, der blev holdt fanget, kender tilsyneladende den 23-årige mand, som han skyldte penge.

Det fortæller Rasmus von Stamm, der er anklager i sagen. Han forklarer, at gælden kan være opstået, fordi manden har fået beslaglagt penge i forbindelse med en anden sag om narkotika.

Ifølge anklageren mener de to brødre, at manden også skylder de penge.

Offeret blev ifølge anklageskriftet først overfaldet på Amagertorv af den 25-årige bror, som sprang op på ryggen af manden og truede ham med en kniv.

Efterfølgende tvang han sammen med en gruppe ukendte medhjælpere manden ind i en bil, hvor han blev slået og kørt til lejligheden i Valby, påstås det.

Her blev manden bundet på hænder og fødder og slået i ansigtet. Det lykkedes dog ikke brødrene at få fat i pengene, da politiet dukkede op i lejligheden efter ti timers tilfangetagelse.

Ifølge anklageren sendte den tilfangetagne mand en sms til sin far, som via app'en "Find My Iphone" kunne spore sig frem til mobilen.

Politiet fandt senere frem til den anden bror, der ikke var i lejligheden. Begge brødre blev varetægtsfængslet, men er blevet løsladt igen.

Den 23-årige er dog i dag varetægtsfængslet for en anden forbrydelse.

Straffesagen indledes onsdag i Københavns Byret.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik