Mand fik salpetersyre i ansigtet

Frederikssund: En ansat hos Haldor Topsøel på Linderupvej i Frederikssund fik ved et uheld onsdag salpetersyre i ansigtet og blev kørt med eskorte i ambulance til Rigshospitalet. Det oplyser funktionsleder Henrik Duus fra Nordsjællands Politi.

Klokken 13.34 kom en tankbil til Haldor Topsøe for rutinemæssigt at læsse salpetersyre af. En 50-årig mandlig ansat begyndte at skille slanger fra tanken ad iført det reglementerede udstyr med henblik på at få syren over i en beholder.

Af en endnu ukendt årsag, som politiet fortsat undersøger, røg en støvsky af salpetersyre op i den 50-åriges ansigt og på hans overkrop. Ifølge Nordsjællands Politi var det muligvis på grund af trykket i slangerne.

Den 50-årige mand, der bor i Frederikssund, blev med det samme kørt til Rigshospitalets traume-afdeling i en ambulance. Ud på eftermiddag meddelte personalet på Rigshospitalet tilbage om mandens tilstand.

- De melder klokken 17, at det heldigvis ikke er så slemt. Man var nervøs for hans syn. Men efter alt at dømme, tager han ingen skade på syn eller varig skade i øvrigt, siger funktionsleder Henrik Duus.

En halv time efter uheldet, gik tankbilens chauffør, en 25-årig mand fra Kirke Hyllinge, stadig rundt om sin bil, hvor ulykken skete. På det tidspunkt var der fortsat en sky af syre i luften, og pludselig fik chaufføren det dårligt. Der blev bestilt en ny ambulance, og den 25-årige mand blev også kørt til Rigshospitalet.

- I sådan et tilfælde hvor man indånder syre, kan man få problemer med lungerne, men på hospitalet får de ham renset for syre, lyder det fra funktionsleder Henrik Duus.

Chaufføren slap derfor med midlertidigt at få det skidt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

22399af0-5273-4425-9292-2ff0ce64da28

Verdensmester giver sit udstyr væk for at hjælpe udsatte børn

Ina Fried, Natherberg, Helsingør

Vinterhjælp for hjemløse i Helsingør bliver til fast tilbud

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere