Mand får seks år - ville dræbe konen med dybfrossen mælk

Falsk historie om søvngængeri afvises af Retten i Lyngby. Hustru blev angrebet med hårde slag og kvælertag.

Våbnet var en karton dybfrossen mælk, da en mand i marts sidste år slog sin daværende hustru flere gange i hovedet.

Mandag har et nævningeting i Retten i Lyngby fundet ham skyldig i et forsøg på at dræbe kvinden. Straffen er fængsel i seks år.

Under sagen har den nu 47-årige mand hævdet, at det må været sket, mens han gik i søvne. Men den forklaring har et enigt nævningeting afvist.

Forbrydelsen skete 29. marts cirka kvart i fem om morgenen. Kvinden lå og sov i parrets dobbeltseng, da han slog hende i hvert fald tre gange med det hårde våben. Mælken var hentet i husets fryser og pakket ind i et pudevår.

Før manden begyndte at slå, lagde han et lagen hen over hustruen, fastslår retten. Bagefter forsøgte han også at kvæle kvinden, som dog fik kæmpet sig fri, selv om hun havde betydelige skader.

Under sagen er det også kommet frem, at manden havde låst døren til soveværelset indefra. Den oplysning er kommet fra blandt andre parrets mindste barn.

Historien om, at han må være gået i søvne, betegnes af retten som både utroværdig og usandsynlig. Undervejs har Retslægerådet dog udtalt, at det ikke kan udelukkes, at angrebet skete under hans søvngængeri.

I begyndelsen af frihedsberøvelsen har manden været indlagt på psykiatrisk afdeling, og han er blevet mentalundersøgt. Her har manden hævdet, at han oftere og oftere har gået i søvne for eksempel har flyttet på møbler, åbnet skuffer og sat sin taske ud i bilen. Nævningetinget siger hertil, at der er grund til at tro, at manden har simuleret under mentalundersøgelsen.

Straffen er som nævnt blevet fastsat til fængsel i seks år, hvilket er taksten i sager om drabsforsøg.

Motivet er formentlig, mener retten, at hun ville forlade ham. Om aftenen var det gået op for den nu 47-årige, at hun ikke ville ændre sin beslutning.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik