Mand dømt for trusler mod DF-politiker

29-årig får 60 dages fængsel for dødstrusler mod Kenneth Kristensen Berth.

- Tror du ikke, du skal tage og holde din kæft, inden du får kuglen som den landsforræder du er?

Sådan lød truslen, som Dansk Folkepartis EU-ordfører i Folketinget og medlem af Vallensbæk Kommunalbestyrelse, Kenneth Kristensen Berth, fik via Facebooks Messenger-funktion.

Truslen kom fra en 29-årig mand fra Skærbæk i Sønderjylland. Ved ved Retten i Sønderborg fik han i dag 60 dages fængsel for trusler om vold mod en person i offentlig tjeneste.

Nægtede sig skyldig

Han sendte den efter en tv-debat i december, hvor DF-politikeren udtalte sig om flygtningestrømmene over Middelhavet og skrev den med store bogstaver for at understrege pointen, forklarede den 29-årige ifølge JyskeVestkysten.

Han nægtede sig skyldig i anklagen. Ganske vist erkendte han at have sendt beskeden, men det var ikke ham, der ville skyde Kenneth Kristensen Berth, forklarede han.

-  Det ville staten komme og gøre, sådan som man gjorde med nazister og ekstremister efter krigen. Så det var en advarsel, ikke en trussel, forklarede manden ifølge avisen.

- Ikke i orden at true

Kenneth Kristensen Berth mener det er nødvendigt at sige fra over for den hårde tone.

- Jeg håber først og fremmest, at vi kan få gjort op med den trusselskultur, der hersker. Folk skal have lov til at sige deres mening. Men jeg mener ikke, at det er i orden at true andre mennesker med at slå dem ihjel eller give dem tæsk, eller hvad det nu måtte være. Vi skal have en frimodig debat, men den stopper der, hvor man begynder at true andre folk med korporlige overgreb, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik