Mand død af knivstik efter skænderi med kæreste

En mand fik skader i bryst, lever og lunge, da han i sidste uge blev stukket af sin kæreste under et skænderi.

Et skænderi fik en aften i sidste uge angiveligt en 44-årig kvinde til at trække en køkkenkniv og stikke sin 47-årige kæreste ned.

Manden er død af sine skader i bryst, lever og lunge, meddeler Nordsjællands Politi.

- Kvinden er derfor nu sigtet for manddrab efter paragraf 237, siger efterforskningsleder Kent Rømer, Nordsjællands Politi.

Knivstikkeriet, der endte som drab, fandt sted i en lejlighed i Fredensborg.

Manden blev efter skænderiet kørt til Rigshospitalet, og meldingen var, at hans tilstand var kritisk. Det lykkedes ikke lægerne at redde hans liv, og han døde tirsdag.

Det har ikke været muligt at få klarlagt, hvad årsagen til skænderiet var.

Kun manden og kvinden var til stede i lejligheden, da knivstikkeriet fandt sted.

Ifølge Kent Rømer har kvinden i et grundlovsforhør erkendt de faktisk forhold, altså at hun stak sin kæreste med kniven. Hun nægtede sig dog skyldig i sigtelsen, som dengang var forsøg på manddrab.

Hun er blevet varetægtsfængslet i fire uger for drabsforsøg.

Efter mandens død er kvinden blevet præsenteret for en drabssigtelse.

- Men vi har endnu ikke afhørt hende efter det, siger Kent Rømer.

Manddrab straffes med fængsel fra fem år og op til livstid. Langt de fleste drab finder ifølge Det Kriminalpræventive Råd sted mellem mennesker, der kender hinanden.

33 procent af ofrene bliver dræbt af en kæreste eller ekskæreste, 26 procent af en bekendt, 18 procent af et andet familiemedlem end partneren, og 11 procent af en kammerat.

23 procent af de danske drab skyldes skænderier mellem bekendte og venner, 21 procent skyldes familiedramaer, og 15 procent skyldes jalousi.

I 2015 blev der anmeldt 46 drab i Danmark. Langt de fleste drab bliver opklaret, og i gennemsnit rejses der sigtelser i 90 procent af sagerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik