Foto: Ida Marie Odgaard - Scanpix

Mand anholdt for terrorplaner i København

En syrisk mand er anholdt for plan om terror i København

Politiet har anholdt en 30-årig syrisk mand, der sigtes for at planlægge et terrorangreb i København, skriver Ekstra Bladet.

Tilsyneladende ville han sammen med en 21-årig landsmand, der i sommer blev dømt i Tyskland, foretage angrebet i København, mener politiet.

Den yngre er blevet kendt som tændstikmanden. Det skyldes, at han var i besiddelse af et meget stort antal tændstikker, da han forsøgte at krydse grænsen mellem Tyskland og Danmark.

Læs også Gaseksplosion i hus: En person kørt væk i ambulance

I sommer blev han af en domstol i Ravensburg idømt fængsel i seks år og seks måneder for forsøget på at begå terror i København.

Den formodede medgerningsmand fremstilles i et grundlovsforhør fredag, skriver Ekstra Bladet. Han er blevet anholdt i Sverige og har tilsyneladende sympatier for Islamisk Stat.

Den yngre mand forsøgte at komme ind i Danmark via Rødby 19. november 2016. Med sig havde han 17.000 tændstikker, en pakke fyrværkeri, 17 batterier, seks walkie-talkier og to køkkenknive.

Læs også Tidligere bandemedlem kendes skyldig i terrorsag

Men efter afvisningen blev han dagen efter anholdt af tysk politi. Under sagen imod ham kom det frem, at han havde kontakt med to andre under planlægningen af aktionen i København.

Den ene kommunikerede han med via Facebook. Den anden skulle han efter eget udsagn mødes med på Hovedbanegården i København med de medbragte remedier.

12. juli blev han som nævnt idømt seks år og seks måneder i en sag, hvor forsvareren mente, at han i stedet skulle dømmes til behandling.