Anholdt på Amager: Mand fængslet efter skyderi og vild flugt

En mand truede lørdag adskillige personer med både skydevåben, økse og bat, da han var på flugt fra politiet. Nu er han fængslet.

Politiet samler søndag stumperne og gør status efter lørdagens affære, hvor en sydsjællandsk mand ifølge politiet først sårede en mand og derefter under en vild flugt truede sig til en stribe biler fra tilfældige mennesker.

En godt ti timer lang jagt på den 50-årige mand sluttede, da solen var gået ned, lørdag aften.

- Han var blevet efterlyst i en blå Kia Rio, og den blev spottet af en politipatrulje i København, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

- Anholdelsen skete på Amager, og det foregik uden dramatik, tilføjer han.

I et grundlovsforhør søndag ved Retten i Næstved er manden blevet varetægtsfængslet frem til 11. oktober. På fri fod kan han forstyrre politiets opklaringsarbejde, mener dommeren.

Rapporterne hober sig op hos politiet om lørdagens ekstraordinære forløb, som begyndte lidt over klokken ti.

Fra Vejlø syd for Næstved blev der meldt om uro, og det viste sig, at en mand var blevet skudt i benet, ligesom der var blevet skudt mod et hus.

Da to betjente rykkede ud, blev der peget på dem et skydevåben, og betjentene besluttede at skyde mod ham, som dog ikke blev ramt. Derefter begyndte flugten, som ifølge politiet forløb på denne måde: 

Først blev en bilist truet ud af en bil, som den 50-årige overtog. Klokken 11.10 var der en ny melding. På Sneserevej ti kilometer fra Næstved trængte han ind i et hus og stjal nøgler til en ny bil. 

Vanskeligheder reagerede han voldsomt på. Således steg ud og hamrede en økse ned i motorhjelmen på en af de to biler, som ville spærre ham vejen. Da personer i en anden bil flygtede, stjal han deres bil.

Ved 11.30-tiden var han nået til Faxe. Efter et mislykket forsøg fik han ved at pege på en kvinde med et våben fat på endnu en bil. Derefter gik det løs i Haslev, så på Ty Hastrupvej og endelig på Ulstrup Bygade. I alt overtog han syv biler, og den sidste, en blå Kia, blev han altså anholdt i.

- Det er en meget usædvanlig sag, bemærker Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Hvad der fik den 50-årige til at skyde i Vejlø, er et af fokuspunkterne for efterforskningen.

- Vi kan endnu ikke sige noget om motivet, det arbejder vi på at klarlægge i løbet af de kommende dage, siger vicepolitiinspektøren.

Ved grundlovsforhøret nægtede han sig skyldig i at have skudt en anden i benet og besiddelse af et gevær.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik