Mand afsløret med fire pistoler og maskinpistol

Politiet undersøger, hvorfor en 43-årig mand fra Brøndby havde flere skydevåben i en taske. Han tilstår i et grundlovsforhør.

En mand fra Brøndby Strand har lørdag i et retsmøde tilstået, at han lå inde med flere skydevåben.

Fire pistoler og en maskinpistol fandt politifolk, da de efter et tip tog ud for at ransage hans bopæl fredag ved middagstid.

- Han har erkendt besiddelse af våben, siger Peter Godsk, der har været anklager i lørdagens grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, skriver Ritzau.

Derfor har dommeren besluttet at varetægtsfængsle den 43-årige mand af hensyn til folks retsfølelse.

Foreløbig frem til den 18. marts.

De fem våben lå i en taske på mandens bopæl, og under ransagningen beslaglagde betjentene også nogle patroner og magasiner.

Læs også: Stort våbenfund i Brøndby Strand

Kriminalteknikere skal nu undersøge de fundne ting.

Fredag fortalte lederen af efterforskningen, at manden ikke var kendt af politiet.

- Da vi ikke kender manden i forvejen, kan jeg ikke sige, om det er banderelateret, sagde vicepolitiinspektør Carsten Jansson, til Ritzau.

- Men det er selvfølgelig lidt unormalt, at sådan en fyr ligger inde med så mange våben. Måske opbevarer han dem for nogle andre, men det er noget af det, vores efterforskning må vise, sagde han.

Umiddelbart oplyste politiet fredag, at man havde fundet "seks-syv håndskydevåben og en maskinpistol", men senere viste det sig altså, at der i tasken lå fire pistoler og en maskinpistol.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik