På trods: Malou løb halvmarathon trods sclerose

Nogle unge rejser sig op og forfølger deres drømme på trods af sygdomme og handicap. Mød fem af dem i TV 2 Lorrys nye serie På Trods.

Foto: Privatfoto

- Jeg var næsten ude af stand til at gå, og der gik der panik i mig.

25-årige Malou Westphal genkalder sig første gang, hun blev mærket af multipel sclerose; en kronisk sygdom i centralnervesystemet, som kan give føleforstyrrelser, synsforstyrrelser, lammelse og koordinationsvanskeligheder. Malou har oplevet det hele – sammen med sin familie.

- Vi stod med en porcelænsdukke, som var der, og alligevel slet ikke var der. Jeg har mange uhyggelige billeder af hendes forløb undervejs, husker hendes far, Flemming Westphal Hansen.

Malou Westphal er et eksempel på en pige, der har kæmpet sig videre i livet på trods af svære omstændigheder. Historier som hendes sætter TV 2 Lorry fokus på i denne uge.

Højintensiv kemo og rygmarvstransplantation

Efter flere medicinske behandlinger fik Malou tilbudt en ny operation – en rygmarvstransplantation, hvor man trækker patientens egne stamceller ud, fryser dem ned og fører dem ind igen.

En lang proces, hvor Malou måtte gennemgå højintensiv kemo og ligge i isolation, da hendes immunforsvar var så svækket, at selv den mindste forkølelse kunne slå hende ihjel.

06:45

25 årige Malou gennemførte halvmaraton trods rygmarvstransplantation.

Luk video

Alligevel gennemførte hun Copenhagen Half Marathon kort efter hun blev udskrevet.

- Det var bare en kæmpe sejr for mig. På en eller anden måde blev det et billede af, at jeg har både klaret den her behandling, men jeg kunne også klare at løbe et halvmaraton bagefter, selvom alle troede, at det var umuligt.

I over et år har sygdommen ikke udviklet sig yderligere, og Malou har taget hul på at udleve sin drøm. Det meste af hendes familie kan spansk, så nu er hun midlertidigt flyttet til Spanien sammen med sin far, så de begge kan lære sproget.

- Jeg er begyndt at sætte meget større pris på livet og sætte meget større pris på, når jeg har nogle muligheder for at gøre nogle ting, som jeg drømmer om – og så bare gøre det.

Mød unge der kæmper sig igennem livet - på trods

Malous historie står ikke alene. I serien På Trods kan du møde fire andre unge, der også har mødt alvorlige bump på vejen mod deres drømme.

 

På Trods er fem meget forskellige historier, men de har én fællesnævner: Alle fem medvirkende vil gerne give håb til andre unge i en tilsvarende alvorlig situation. Se hele serien her.

  • Du kan møde 16-årige Sebastian Sørensen, der har Tourettes Syndrom og tidligere havde 1200 tics i timen, men har kæmpet sig vej ud af de ufrivillige trækninger og udbrud, så han nu kan jagte sin drøm om at blive skuespiller.
  • 12-tals-presset knækkede 21-årige Mia Østergaard, der som 18-årig måtte lade sig indlægge med stress og depression. Efter samtaleterapi er hun nu nået så langt, at hun kan gå målrettet efter at uddanne sig videre til guldsmed.
  • 28-årige Mads Brix Baulund er næsten blind, og som om det ikke var nok at slås med, så fik han også amputeret en fod efter en togulykke. Alligevel er han fast besluttet på at løbe et maraton.
  • Og sidst, men ikke mindst, kan du møde 17-årige Amalie Pihl. Hun er infantil autist, men har fundet sin rette hylde på Charlottenlund Travbane, som skal være springbrættet til en professionel karriere som travtræner.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik