Malene-sagen: 16-årig pige sigtet for vold

En 16-årig pige har fredag eftermiddag erkendt, at hun har sparket, slået og spyttet på den 19-årige Malene under det voldsomme overfald på Malene og hendes to veninder for tre uger siden på Københavns Hovedbanegård. Det skriver Berlingske.dk.

På mandag venter chefen for efterforskerne på Station City, Henrik Svindt, at yderligere to teenagere vil blive sigtet for vold efter straffelovens paragraf 244. Det drejer sig om en dreng og en pige, som mandag vil blive afhørt, hvorefter en straffesag vil blive kørt i stilling.
- Jeg kan ikke udelukke, at flere vil blive sigtede i sagen, siger Henrik Svindt til Berlingske.dk.
Han oplyser, at politiet har indkredset 10 personer i forbindelse med efterforskningen af det grove overfald. Gruppen består af både drenge piger af såvel dansk som udenlandsk oprindelse. Den sigtede 16-årige pige er af anden etnisk herkomst end dansk.
Hun har oplyst til politiet, at hun var stærkt påvirket af alkohol, da hun sparkede, slog og spyttede.
- Under afhøringen fik vi det indtryk, at hun faktisk var ked af, hvad der var foregået, siger Henrik Svindt til Berlingske.dk.
Han oplyser, at pigen ikke er kendt af politiet for tidligere lovovertrædelser.
Gennembrudet i efterforskningen kommer, efter at politiet hidtil i sagen har haft en uheldig hånd. Betjente pågreb voldsmændene på fersk gerning, men lod dem gå, viser videobånd. Det til trods for, at de tre ofre for volden ifølge eget udsagn udtrykkeligt ønskede at voldsmændene skulle anmeldes for vold.
På Station City blev pigerne nogle dage senere afvist, da de igen ønskede at anmelde sagen. Her fik pigerne at vide, at de blot skulle tage sagen som en oplevelse.
Efter at de tre piger gik til Berlingske Tidende har Station City optaget anmeldelse, foretaget efterforskning, og oprettet sigtelse. Samtidig efterforskes de involverede betjentes afvisning af pigerne som en disciplinærsag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Ventetid på køreprøver spreder sig til transportbranchen

playDaniel og Delshad sidder fast i deres uddannelse - venter måneder på lastbilkørekort

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere