Makaber kunst på Charlottenborg: 60 "lig" på udstilling

Lars Von Trier-kavalkade på Charlottenborg mellem jul og nytår.

Huset af lig stammer fra optagelserne til Lars Von Triers "The House That Jack Built". Konstruktionen er ksabt af Trier sammen med Bjarke Ingels. Foto; Anders Sune Berg.

Man tager 60 frosne menneskelig. Og så stabler og arrangerer man dem pænt og nydeligt, indtil man har bygget et hus af dem. 

I hvert fald hvis man hedder Jack og er seriemorder med en hovedrolle i Lars Von Triers rædselsvækkende gyserfilm, The House That Jack Built.

Og hvis du vil se det besynderlige, og skræmmende "hus", som indgår i filmen, så kan du se det på Kunsthal Charlottenborg frem til 13. januar.

De 60 lig er en del af udstillingen "Big Art" , og Charlottenborg bruger anledningen til også at servere en perlerække af Von Triers film for publikum i dagene mellem jul og nytår.

Her kan man opleve Forbrydelsens Element, Dogville, Manderlay, Idioterne, Melancholia, Antichrist, Direktøren For Det hele, Nymphomaniac, Directors Cut (Part 1 og 2) samt Riget 1 og Riget 2.

Du kan læse mere om filmene og deres spilletider her.

Selve udstillingen Big Art åbnede i efteråret og rummer værker af nogle af samtidens store kunstnere, ligesom man kanopleve masser af eksempler på Bjarke Ingels arkitektur rundt om på kloden. 

Og så altså det næppe særligt beboelige hus, som Jack byggede. Det er Bjarke Ingels, der har designet huset i samarbejdet med Lars Von Trier.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?