Magnus fra Allerød har vundet VM i Pokémon

Magnus Juhl Pedersen fra Allerød er verdens bedste til at spille det strategiske samlekortspil Pokémon i sin aldersgruppe. Det står klart efter weekendens VM i USA.

Søndag aften vandt 15-årige Magnus Juhl Pedersen fra Allerød VM i Pokémon i seniorrækken. Nu er han tilbage i Danmark.

Pokémon-turneringen havde nogen måske forudset, han ville vinde, eftersom han rejser verden rundt med sine pokémonkort for at deltage i turneringer. Han har deltaget i VM seks gange og lykkedes med at vinde EM for to år siden. Men ifølge hans mor, Lene Pedersen, så det alligevel ud til at komme bag på Magnus, at han vandt:

- Han er flittig og grundig, så det kom faktisk ikke bag på mig, at han vandt. Men det så ud som om, at han selv blev overrasket. Da han vandt, lignede han bare en, der slet ikke fattede, hvad der var sket. Han blev selvfølgelig virkelig glad, da det gik op for ham, siger hun.

Her er Magnus Juhl Pedersen med sin vinderpokal ved weekendens VM.
Her er Magnus Juhl Pedersen med sin vinderpokal ved weekendens VM.
Foto: Keld Juhl

Selvom Magnus er en erfaren herrer er det første gang, han vinder VM, og det ikke et resultat, han er kommet sovende til:

- Han har øvet sig sindssygt meget, for der er meget strategi i kortspillet, forklarer Lene Pedersen.

Lene Pedersen havde ikke selv mulighed for at tage med ham til USA for at overvære turneringen direkte, så det blev far, Keld Juhl, der tog med, og både Magnus og Keld er stadig i USA. Men Lene Pedersen fulgte med i turneringen, der blev live-streamet.

En præmie på 25.000 dollars

Udover æren vandt Magnus også 25.000 dollars og en sikker kvalifikation til næste VM, hvor han også får turen betalt. Men ifølge Magnus' mor er den primære grund til, at han spiller Pokémon, at han har fundet gode venner i miljøet.

Magnus Juhl Pedersen er landet i Danmark tirsdag morgen. Vi fangede ham i Allerød for at høre, om han er glad for sin sejr.

- Han elsker bare at være til turneringer. Hans bedste ven er for eksempel fra England, og det er samtidig hans største konkurrent. Når de er til turneringer dyster de benhårdt mod hinanden, men bagefter giver de hinanden et kram og er bare bedste venner, fortæller Lene Pedersen.

Magnus har spillet Pokémon siden han var otte, og de senere år har det ikke bare været for sjov.

- Han går til Pokémon i klubben Allerød Pokémon Liga, og så rejser han meget rundt til turneringer. Han har blandt andet været i Australien to gange, i Canada, i Brasilien og i næste måned skal han til Frankfurt til en mindre turnering, siger Lene Pedersen.

Magnus landede i Københavns Lufthavn tirsdag morgen sammen med sin far, og så står den ellers på almindelig skolegang og mere træning inden næste store turnering.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik