Magnus Carlsen banker 24 skakspillere på halvanden time

Det lykkedes ingen af de 24 spillere at vinde mod skakstjernen Magnus Carlsen ved et arrangement i København.

24 ud af 24 partier. På halvanden time.

Det norske skakgeni Magnus Carlsen var ikke overraskende nådesløs, da han onsdag aften bankede 24 håbefulde spillere i en omgang simultanskak ved et arrangement i Cirkusbygningen i København.

- Der var mange stærke spillere, så det var ikke let. Men jeg har en del erfaring, siger han fra scenen efter opvisningen.

Den 28-årige er i Danmark for at deltage i skakshowet Energi Danmark Champions Battle, hvor han ud over at møde de 24 spillere skal dyste mod det 14-årige skaktalent Jonas Buhl Bjerre.

- Jeg håber, at vi får nogle interessante kampe i aften, sagde Magnus Carlsen fra scenen, før han vandrede rundt og satte modstanderne under pres ved de lange borde, der sammen dannede en hestesko.

Verdensmester sidder tungt på tronen

Magnus Carlsen har siddet tungt på den internationale skaktrone, siden han i 2013 vandt verdensmesterskabet for første gang. Han har forsvaret titlen lige siden og har desuden vundet VM fire gange i lynskak og to gange i hurtigskak.

Carlsen havde varmet op til onsdagens strabadser ved at besøge Zoologisk Have, Tivoli og spille streetbasketball i den danske hovedstad.

TV 2 Lorry var med, da håbefulde københavnere dystede i Absalon om at få lov til at møde den norske verdensmester i skak:

 

Men selv om nordmandens forberedelser ikke kun havde handlet om skak, havde han absolut ingen intentioner om at gøre det let for sine modstandere onsdag, understreger hans danske træner, Peter Heine Nielsen.

- Jeg har aldrig prøvet, at han ikke forsøgte at vinde. Og det er ligegyldigt om vi spiller skak, kort eller basket. Han er en enorm fighter, siger Peter Heine Nielsen.

Modstanderne var af en lidt anden kaliber, end Carlsen er vant til. Folk i alle aldre tog kampen op med skakmastodonten – selv den otteårige pige Sara. Hun holdt knap en time, før hun måtte kapitulere.

Modstandere faldt på stribe

Nordmanden brugte typisk mellem tre og fem sekunder på at beslutte sig for sine træk. En efter en måtte deltagerne se nederlaget i øjnene og modtage det faste norske håndtryk som symbol på, at de havde mødt deres overmand.

Heller ikke det 14-årige talent Jonas Buhl Bjerre skal forvente nogen gaver senere på aftenen, forsikrer Carlsens træner.

- Magnus kan have sympati for en ung dansker, der gerne vil klare sig godt og sådan. Men lige så snart han sætter sig ned for at spille, prøver han at vinde 2-0. Det føler jeg mig helt sikker på.

- Du kunne godt finde nogen, der ikke var Carlsen eller Garry Kasparov, som ville tænke, at det bare var en opvisningsmatch i Danmark. Men tag ikke fejl: Når han spiller, prøver han at vinde, siger Peter Heine Nielsen.

Modstanderen, Jonas Buhl Bjerre, kommer fra Skanderborg Skakklub. Bjerre blev i april nummer to ved DM i skak, da han tabte i omkamp til stormesteren Allan Stig Rasmussen.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik