Mærsk-rederi når miljømål før tid

Otte år før tid har Maersk Line nået sine mål for CO2-reduktion - så nu må målene sættes i vejret.

A.P. Møller-Mærsk-rederiet Maersk Line, verdens største containerrederi, har allerede nu nået sit mål for 2020 med hensyn til at nedbringe CO2-udledning. Målet var at skære 25 procent væk i forhold til udledningen i 2007.

- Vi er stolte over at nå dette punkt otte år før tid. Det bekræfter, at vi er på rette spor, siger Morten Engelstoft, driftsdirektør i Maersk Line.

For at holde kursen sætter man nu målet for CO2-udledning op, så man i 2020 ønsker at have beskåret det med 40 procent i forhold til 2007-tallet.

- Vores fokus på energieffektivitet har gjort selskabet betydeligt mere konkurrencedygtigt på omkostningerne, siger Morten Engelstoft.

Ved at skære i CO2-udledningerne har man også sat udledningerne ned for rederiets kunder og dermed hjulpet dem til at nå deres egne CO2-mål.

- Vi kan se en øget miljøbevidsthed blandt vores kunder, så når vi forbedrer vores miljøindsats, forbedrer vi også forholdet til vores kunder, siger Morten Engelstoft.

Han forklarer, at man har nået CO2-målet ved hjælp af større effektivitet i driften, forbedringer af rutenetværk og rejseruter, langsom sejlads samt tekniske forbedringer.

- Vi vil nå målet om 40 procent med mere af det samme, siger Morten Engelstoft.

Man vil også fortsat samarbejde med leasingpartnere om at få opgraderet skibe. Desuden vil nye triple-E skibe, der kommer i år og næste år, være de største og mest energieffektive skibe på havet, påpeger Maersk Line-direktøren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik