Mærsk-rederi når miljømål før tid

Otte år før tid har Maersk Line nået sine mål for CO2-reduktion - så nu må målene sættes i vejret.

A.P. Møller-Mærsk-rederiet Maersk Line, verdens største containerrederi, har allerede nu nået sit mål for 2020 med hensyn til at nedbringe CO2-udledning. Målet var at skære 25 procent væk i forhold til udledningen i 2007.

- Vi er stolte over at nå dette punkt otte år før tid. Det bekræfter, at vi er på rette spor, siger Morten Engelstoft, driftsdirektør i Maersk Line.

For at holde kursen sætter man nu målet for CO2-udledning op, så man i 2020 ønsker at have beskåret det med 40 procent i forhold til 2007-tallet.

- Vores fokus på energieffektivitet har gjort selskabet betydeligt mere konkurrencedygtigt på omkostningerne, siger Morten Engelstoft.

Ved at skære i CO2-udledningerne har man også sat udledningerne ned for rederiets kunder og dermed hjulpet dem til at nå deres egne CO2-mål.

- Vi kan se en øget miljøbevidsthed blandt vores kunder, så når vi forbedrer vores miljøindsats, forbedrer vi også forholdet til vores kunder, siger Morten Engelstoft.

Han forklarer, at man har nået CO2-målet ved hjælp af større effektivitet i driften, forbedringer af rutenetværk og rejseruter, langsom sejlads samt tekniske forbedringer.

- Vi vil nå målet om 40 procent med mere af det samme, siger Morten Engelstoft.

Man vil også fortsat samarbejde med leasingpartnere om at få opgraderet skibe. Desuden vil nye triple-E skibe, der kommer i år og næste år, være de største og mest energieffektive skibe på havet, påpeger Maersk Line-direktøren.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere